Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Ανακωχή στην Κερατέα εν όψει Πάσχα
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/04/2011 ΑΠΌ http://www.avgi.gr
Εκατόν εικοσιοκτώ ημέρες κράτησε η "μάχη της Κερατέας" μέχρι την χθεσινή απόφαση για "ανακωχή"  και απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων από τα μπλόκα, καθώς επίσης και για την έναρξη διαλόγου με τους αρμόδιους υπουργούς μετά το Πάσχα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντή και τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, πρωτοβουλία του οποίου ήταν η πραγματοποίηση της συνάντησης.
Σύμφωνα με την απόφαση, εκτός της απομάκρυνσης των ΜΑΤ από την περιοχή και των κατοίκων από τα μπλόκα, με ευθύνη του δήμου τα μηχανήματα θα μεταφερθούν  σε χώρο στη ΒΙΟΠΑ, σε ασφαλή χώρο, στο πλαίσιο της βιοτεχνική ζώνης, και θα τα περιφρουρούν.


ΚΚΕ εναντίον όλων

Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.


«Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ., εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά κανένα από τα δύο» είπε η Αλέκα Παπαρήγα στους συγκεντρωμένους που πήγαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ.
Ηγ.γ. του ΚΚΕ έβαλε στο στόχαστρο τόσο το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. όσο και τα άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.
«Και τα δύο κόμματα (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.) είναι ικανά, καθώς έχουν καταφέρει να υπηρετούν πιστά τα επιχειρηματικά μεγαθήρια, να υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και τους σκοπούς του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να αποσπούν την ψήφο σας ή την ανοχή σας» είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου σχολίασε ότι «η μόνη αλήθεια που είπε είναι ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για τη λήξη της κρίσης».
Στη διάρκεια της ομιλίας της η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι «παρασκηνιακά γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί μια πιο ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπει ο λαός ακόμα περισσότερο στη γωνία», κάτι που χαρακτήρισε «τραγωδία».
Σ' ότι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ:
- Η Ν.Δ. «πολύ καθαρά στηρίζει όλα τα μέτρα του Μνημονίου, προτείνει ακριβώς τα ίδια με την κυβέρνηση» και «περιμένει τις εκλογές για να γίνει αυτή κυβέρνηση».
-Ο ΛΑΟΣ «και ψηφίζει το Μνημόνιο και "μετανιώνει" γι' αυτό. Είναι και με την κυβέρνηση και τη Ν.Δ.» προσδοκώντας συνεργασία μ' έναν από τους δύο.
- Στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «πότε υποστηρίζουν την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, πότε μιλάνε για διαγραφή του χρέους, πότε μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, πότε για μερική διαγραφή του χρέους, άλλοτε για κρατικοποίηση τριών τραπεζών, άλλοτε για κρατικοποίηση όλων των τραπεζών».
- Η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία «περισσότερο μοιάζουν με δορυφόρους του ΠΑΣΟΚ, εραστές της ταξικής συνεργασίας».
Η πτώχευση της Ελλάδας είναι δρομολογημένη και αναπόφευκτη, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.
"Για τον λαό η χρεοκοπία είναι ανεξέλεγκτη και τη ζούμε ήδη με την απότομη, βίαιη υποτίμηση της εργατικής δύναμης, με τα βάρβαρα μέτρα στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στη φορολογία, στην παιδεία και την υγεία. Με τα ακόμα χειρότερα, που φέρνουν", είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θεώρησε ωστόσο πρόωρη κάθε κουβέντα για το "θάνατο" του δικομματισμού. "Παρά τα όσα λένε με ευκολία διάφοροι που έθαψαν τον δικομματισμό στο παρελθόν, η αστική τάξη δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει εύκολα".
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως όσα λένε οι κ.κ. Τσίπρας και Αλαβάνος "όχι μόνον δεν είναι αριστερά, αλλά είναι και εντελώς αντιεπιστημονικά". Παράλληλα, επέκρινε τη "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι «θολώνει τα νερά» και μπερδεύει τον κόσμο.
Όσον αφορά στους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως όχι μόνο δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα, τη διευκολύνουν να εμφανίζεται ως θύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου