Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 24ΩΡΟΥ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Η γη σε κίνδυνο τέλη του 2011!!!


http://4.bp.blogspot.com/-bR7UrstgPhs/ToLR0PUvgdI/AAAAAAAACUE/NSwcxMVi2Vo/s1600/Earth+SOS.jpgΚαθημερινά πέφτουν στη Γη εκατοντάδες μικρές πέτρες …
από το διάστημα και σχεδόν όλες καίγονται στην ατμόσφαιρα. Ελάχιστες από αυτές με μεγαλύτερα μεγέθη καταφέρνουν να διαπεράσουν την... ατμόσφαιρα και να πέσουν στο έδαφος δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα στον ουρανό και μικρές ζημιές στα σημεία πρόσκρουσης. Όμως, η ιστορία έχει καταγράψει στο παρελθόν αρκετά καταστροφικά γεγονότα και εκρήξεις μεγατόνων από προσκρούσεις διαστημικών βράχων, με μάζα αρκετές φορές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα!
Γι’ αυτό η NASA, προετοιμάζεται χρόνια τώρα, χαρτογραφεί και παρακολουθεί τις τροχιές όλων των μετεωριτών και παρέχει στο ευρύ κοινό μία μηχανή προσομοίωσης τροχιών από τους πιο απειλητικούς αστεροειδής και κομήτες . Οι τροχιές περίπου 1.200 μεγάλων αστεροειδών με διάμετρο έως 150 χιλιομέτρων, τέμνονται με αυτή της Γης σε τακτική βάση, όμως η διαρκή κίνηση του πλανήτη μας τον βοηθά να αποφεύγει τις συγκρούσεις.
Στα τέλη του 2011, δύο τέτοιοι βράχοι θα πλησιάσουν τη Γη, ο αστεροειδής 2005 YU55 και ο κομήτης Elenin. Αν οι πορείες τους παρεκκλίνουν μερικές μοίρες από τους υπολογισμούς των επιστημόνων, τότε ετοιμαστείτε για μεγάλες καταστροφές!
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 2005 YU55.
Στις 29 Απριλίου του 2011, η NASA ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι ένας γιγαντιαίος αστεροειδής θα κινηθεί πολύ κοντά στη γη, πιο κοντά και από το φεγγάρι που περιστρέφεται γύρω μας με μέση απόσταση 384.403 χιλιόμετρα.
Ο Robert McMillan, επικεφαλής του προγράμματος Spacewatch της NASA από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tucson, ανακάλυψε τον αστεροειδή στις 28 Δεκεμβρίου του 2005 και του έδωσε την κωδική ονομασία YU55.
Ο αστεροειδής 2005 YU55 έχει πλάτος 400 μέτρα, βάρος 55 εκατομμύρια τόνους και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο μια φορά ανά 14 χρόνια. Η απόσταση των 329.115 χιλιομέτρων (0,0022 AU) όταν αυτός πλευρίσει τη Γή θα είναι η κοντινότερη προσέγγιση τέτοιου μεγέθους αστεροειδή τον τελευταίο αιώνα! Το μέγεθος του είναι ικανό να καταστρέψει μια μεγαλούπολη και να αποδεκατίσει οικονομικά μια μεγάλη χώρα, αφού αν λοξοδρομήσει και πέσει πάνω μας υπολογίζεται ότι θα καταστρέψει οτιδήποτε βρίσκεται σε ακτίνα 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη ξηρά, ενώ αν πέσει στη θάλασσα θα δημιουργήσει τσουνάμι μεγαλύτερο από 15 μέτρα σε ύψος! Γι’ αυτό το λόγο, το ‘’Minor Planet Centre’’ στο Cambridge της Μασαχουσέτης, τον έχει ορίσει στις λίστες των «δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών ».
Ο Donald Yeomans, διευθυντής του προγράμματος της NASA ‘’Near-Earth Object’’ και επικεφαλής του εργαστηρίου ‘’Jet Propulsion’’ στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, σε συνέντευξή του μίλησε για τον αστεροειδή YU55 και καθησύχασε τους παρευρισκόμενους λέγοντας: ‘’Στις 8 Νοεμβρίου του 2011, ο αστεροειδής YU55 θα περάσει κοντά μας και το πλησιέστερο σημείο προσέγγισης του θα είναι περίπου 325.000 χιλιόμετρα μακριά. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού."
Τελευταίες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο YU55 θα περάσει από τη Γη την ίδια ακριβώς ώρα που αναμένεται να μας πλησιάσουν συντρίμμια από την ουρά του κομήτη Elenin, στις αρχές Νοεμβρίου του 2011!!!


ΚΟΜΗΤΗΣ ELENIN C/2010 X1.
Αν και ο κομήτης Elenin (γνωστός επίσης με την αστρονομική ονομασία C/2010 X1) θα περάσει από την Γή σε αρκετά μεγάλη απόσταση, 34 εκατομμύρια χιλιόμετρα (0.232 AU) στις 17 Οκτωβρίου του 2011, αναμένεται να αποκολληθούν αρκετά κομμάτια από την ουρά του που θα ταξιδέψουν ως τη Γή και θα φτάσουν σε αυτή αρχές Νοεμβρίου, όταν θα πλησιάζει και ο αστεροειδής YU55. Αν ένα από αυτά τα τεράστια κομμάτια χτυπήσει τον αστεροειδή και αλλάξει τη πορεία του… μιλάμε για μία φαντασμαγορική πρόσκρουση στο φεγγάρι ή για μια σύγκρουση με αρκετές καταστροφές στη Γη.
Σενάρια στο διαδίκτυο, που τείνουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εκτιμούν ότι και ο ίδιος ο κομήτης Elenin υπάρχει πιθανότητα να μας χτυπήσει και φυσικά όχι τυχαία! Με βάση τις εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από την Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας, ο Sergio Toscano, διευθυντής για την Αστρονομική Έρευνα, είπε ότι πίσω από τον κομήτη Elenin μπορεί να πλησιάζουν εννέα ufo σε σχηματισμό. Η εκτίμηση του Toscano συμπληρώνεται με μια ανατριχιαστική έκθεση, που εκπονήθηκε πριν λίγο καιρό από τον Υπουργό Σερντιούκοφ του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, για τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ. Η έκθεση προειδοποιεί, ότι σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς της τροχιάς του κομήτη, υπάρχει τεράστια πιθανότητα αυτό το ουράνιο αντικείμενο να είναι κάτω από κάποιο είδος «ευφυούς ελέγχου» και πως θα προσεγγίσει τη Γη μας πολύ κοντύτερα από όσο πιστεύαμε αρχικά.
Σχετικά με τους εξωγήινους που ελέγχουν τον κομήτη, ο Donald Yeomans της ΝΑΣΑ, δήλωσε ότι ‘’ο κομήτης Elenin δεν θα αντιμετωπίσει καμία αλλαγή της πορείας του από σκοτεινούς φορείς που θα μπορούσαν να διαταράξουν την τροχιά του, ώστε να μας επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο εδώ στη Γη. Απλά αυτά που ακούγονται εδώ, ακούγονται πάντα για όλους τους κομήτες μακράς περιόδου που έρχονται έξω από το ηλιακό μας σύστημα".
Πάντως, αν αυτό το απίθανο σενάριο συνέβαινε, θα είχε απίστευτες επιπτώσεις για την ανθρωπότητα, αφού ο Elenin έχει μέγεθος το 1/3 του μετεωρίτη που αφάνισε τους δεινόσαυρους (περίπου 4 χιλιόμετρα διάμετρο)! Ερασιτέχνες αστρονόμοι στο διαδίκτυο υπολόγισαν ότι η πρόσκρουση στη ξηρά θα δημιουργούσε σεισμό μέχρι 9,3 ρίχτερ και η πτώση του στη θάλασσα τσουνάμι μεταξύ 107 έως 414 μέτρων ύψος, αφανίζοντας μια για πάντα (για παράδειγμα) τη Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, τη Χαβάη, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδονησία, τη μισή Ιαπωνία και όλα τα νησιά του Ειρηνικού.
Ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από ερασιτέχνη αστρονόμο μας εξηγεί, τι δύναμη απαιτείται για να παρεκκλίνει ο Elenin τρεις μοίρες σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ώστε να κατανοηθεί τι δύναμη θα μπορούσε να τον σπρώξει σε μια πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Το κείμενο καταλήγει ότι το αντικείμενο θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον το 59% της μάζας του κομήτη, κάνοντας το σενάριο αλλαγής της πορείας του κομήτη αρκετά απίθανο.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μας παραξένεψε ένα άρθρο που κατέβηκε στην ιστοσελίδα spaceobs.org, η οποία ανήκει στο αστεροσκοπείο ISON-NM (International Scientific Optical Network’s Robotic Observatory ) που εδρεύει κοντά στο Mayhill, του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον κομήτη στις 10 Δεκεμβρίου του 2010, ο ερασιτέχνης αστρονόμος Leonid Elenin από το Lyubertsy, που χρησιμοποίησε από την Ρωσία το αστεροσκοπείο ISON-NM για την ανακάλυψη, έγραψε στην κεντρική σελίδα του site, ότι ο κομήτης τέλη του μήνα διασπάστηκε στο διάστημα και ενώ τα συντρίμμια του διατηρούν την ίδια πορεία, η ουρά του δεν υπάρχει πια, οπότε δεν μας απειλεί.
Ενώ περιμέναμε τις ίδιες δηλώσεις και ενδείξεις από την ιστοσελίδα της NASA http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch και τον ιστότοπο του IAU Minor Planet Center που καταγράφει καθημερινά την πορεία του κομήτη, δεν ανέφεραν τίποτα για αυτή τη διάσπαση. Για το αν η διάσπαση υφίσταται, το μέλλον θα δείξει... ή αν όχι το μέλλον, ένα καλό τηλεσκόπιο αφού ο κομήτης θα είναι ορατός και από την Ελλάδα από τις αρχές Οκτωβρίου τις πρώτες πρωινές ώρες στον ανατολικό ουρανό.( Θα αφήσει τον αστερισμό της Παρθένου και θα μπει στον Λέοντα.)


ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
Αν και το θέμα με τον αστεροειδή YU55 αλλά και τον κομήτη Elenin, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους επιστήμονες της NASA, η οποίοι δεν έδωσαν διαστάσεις μέσω των διεθνή Μ.Μ.Ε., υπάρχει εδώ κάτι παράξενο.
Από τις 9 Ιουνίου υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA ένα βίντεο, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της Charles F. Bolden Jr, που προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης!
Κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες "ασκήσεις πληθυσμού" στις ΗΠΑ, από κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με κάποιον πιο μυστικό τρόπο, αλλά ανεβάζοντας το συγκεκριμένο βίντεο στην ιστοσελίδα της, ώστε προφανώς να γίνει ευρέως γνωστό. (Το επίσημο http://www.nasa.gov/centers/hq/emergency/personalPreparedness/index.html, με Ελληνική μετάφραση http://www.youtube.com/watch?v=QvaLGCKizP8 ).
Το συγκεκριμένο μήνυμα βγήκε στο διαδίκτυο για να μας δώσει κατευθύνσεις μετά το καταστροφικό τσουνάμι της Ιαπωνίας ή για να μας προειδοποιήσει για μια μεγάλη καταστροφή δύσκολα αντιμετωπίσιμη που έρχεται από το διάστημα…; Κανείς δεν ξέρει!
Είναι τυχαίο που σταμάτησε η κρατική χρηματοδότηση σε ένα από τα σημαντικότερα παρατηρητήρια επίγειων δορυφόρων του προγράμματος SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) στις 22 Απριλίου του 2011 το οποίο, αν δεν βρεθούν στο άμεσο μέλλον ιδιωτικοί πόροι, θα κλείσει; Είναι επίσης τυχαίο που έκλεισε πριν λίγες μέρες το ακρωτήριο Κανάβεραλ και οι αποστολές των διαστημικών λεωφορείων στο διάστημα από τη NASA;
Μήπως ο ΣΕΤΙ και η NASA αλλάζουν σχέδια, για να αντιμετωπίσουν κάτι που έρχεται…; ή το κλείσιμο ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης της εποχής μας που κατάφερε να βάλει λουκέτο σε δύο σημαντικούς τομείς για τους επερχόμενους Elenin και YU55;
Αναλογιστείτε επίσης, γιατί εδώ και λίγο καιρό, συνεχώς και με κάθε τρόπο, προετοιμάζουν τον κόσμο (επισήμως πλέον) για εξωγήινες "απειλές" ή φυσικές καταστροφές, μέσα από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις κινηματογραφικές ταινίες κλπ. Μήπως άρχισε κάποιο είδος αντίστροφης μέτρησης;
ΑΛΛΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Βέβαια, η καταστροφή που προμηνύεται μπορεί να μην έρχεται από τους Elenin και YU55. Επιστημονικά δεδομένα που αποκαλύφθηκαν από τον αστροφυσικό Alexei Dmitriev δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια οι ηλιακές καταιγίδες θα είναι καταστροφικές για τη Γη, αφού ο ήλιος μας περνά μέσα από ένα διαστρικό νέφος ενέργειας, το οποίο θα τον διεγείρει για τα επόμενα 3000 χρόνια και θα καταστρέψει κάθε ίχνος ζωής στο ηλιακό μας σύστημα. Η διαδικασία σύμφωνα με τον Alexei ξεκίνησε από τις 14 Ιουλίου του 2010 και υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τη NASA, την Εθνική Ακαδημία Επιστημών και άλλων παγκοσμίου φήμης επιστημόνων, το ηλιακό μέγιστο μπορεί να έρθει στα τέλη του 2012. Πριν τον Δρ Dmitriev, την ίδια άποψη υποστήριξε εγγράφως και η NASA όταν στις 10 Μαρτίου του 2006 εξέδωσε μια γραπτή προειδοποίηση για μια ηλιακή καταιγίδα το 2012, την οποία περιέργως απέσυρε λίγες βδομάδες μετά.
Τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, μετά από τελευταίες αποκαλύψεις της NASA, η έντονη Ηλιακή δραστηριότητα είναι εμφανή ότι τον τελευταίο καιρό αυξάνεται, αφού οι τρείς εκρήξεις CME, της ηλιακής κηλίδας 1283 που κινήθηκαν στη γενική κατεύθυνση της Γης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου και οι ηλιακή έκλαμψη στις 24 Σεπτεμβρίου που εξαπέλυσε άλλες τρεις ηλιακές ακτινοβολίες στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, έχουν δημιουργήσει ένα ανησυχητικό πλήγμα στο μαγνητικό πεδίο της Γης...
Ένα άλλο σενάριο καταστροφής (εσωγήινο αυτή τη φορά) αφορά το ηφαίστειο Yellowstone, που ετοιμάζεται να ξυπνήσει μετά από 600.000 χρόνια, αφού κατά τη διέλευση του κομήτη Elenin από το ηλιακό μας σύστημα ενδέχεται να προκληθούν σεισμικές δονήσεις και ηφαιστειακές εκρήξεις. Το υπέρ-ηφαίστειο κάτω από το εθνικό πάρκο Yellowstone στο Wyoming έχει αρχίσει να υψώνεται με ρυθμό ρεκόρ από το 2004, βάση ερευνών του Βόσνιου επιστήμονα Dr. Mensur Omerbashich. Εάν εκραγεί θα καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ και οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες για όλο τον πλανήτη, αφού υπολογίζεται ότι θα γίνει με δύναμη 1000 φορές πιο ισχυρή απ'την έκρηξη του Mount St. Helens το 1980. Με την εκτόξευση της λάβας στον ουρανό, ένα σύννεφο τέφρας που, θα νεκρώσει κάθε βλάστηση, θα εξαπλωθεί και θα καλύψει το έδαφος με ένα στρώμα βάθους 4 μέτρων μέχρι και 1600 χιλιόμετρα μακριά. Τα δύο τρίτα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν ακατοίκητα από το τοξικό αέρα, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ακόμη και αν η Γη ξεφύγει από όλους τους παραπάνω κινδύνους, οι Ρώσοι επιστήμονες λένε ότι υπάρχει ακόμα μια μεγαλύτερη απειλή στο μέλλον που ονομάζεται Apophis. Ο Apophis είναι 450 μέτρα σε διάμετρο και ζυγίζει 25 εκατομμύρια τόνους. Οι επιστήμονες δεν εκτιμούν ότι Apophis θα συγκρουστεί με τη Γη το 2029 ή το 2036, όμως δεν υποστηρίζουν και το αντίθετο αφού υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης 1/250000. Στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013, ο Apophis θα κάνει μια αρκετά στενή προσέγγιση στη Γη, οπότε οι επιστήμονες θα μπορέσουν να υπολογίσουν καλύτερα την μελλοντική πορεία του.
Αν τελικά ο αστεροειδής βρίσκεται σε μια καταστροφική πορεία, οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν ένα απόρρητο σύστημα άμυνας που θα αλλάξει την τροχιά του, μειώνοντας την πιθανότητα μιας σύγκρουσης το 2036 στο μηδέν, όπως ανέφερε ο Donald Yeomans της ΝΑΣΑ και μεταδόθηκε από το CNN.


ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ.
Στα τέλη του περασμένου έτους, ο φυσικός David Dearborn του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Livermore των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη στρατηγική για την αποφυγή μιας τέτοιας σύγκρουσης, ειδικά για τους μεγάλους αστεροειδείς με λίγο χρόνο προειδοποίησης. Μια αντιμετώπιση αρκετά επικίνδυνη αλλά πολύ αποτελεσματική, που ίσως δοκιμάζεται ήδη στην ιονόσφαιρα του πλανήτη.
Ίσως οι απόκοσμες εκρήξεις ψηλά στον αέρα που ταρακούνησαν εκατοντάδες κατοίκους στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, στις 11 Μαΐου του 2011, να ήταν αποτέλεσμα αυτών των μυστικών δοκιμών.
Η Διεθνής Ακαδημία Αστροναυτικής με σκοπό μιάς ακόμα προσπάθειας οργάνωσης άμυνας, πραγματοποίησε από τις 9 έως τις 12 Μαΐου του 2011, τη δεύτερη διάσκεψη σχετικά με τα ITS και με το πώς θα προστατεύσουμε τον πλανήτη μας από επερχόμενους αστεροειδείς και κομήτες. Η Διάσκεψη έγινε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και το πρώτο της θέμα ήταν η Πλανητική Άμυνα και η Προστασία της Γης από αστεροειδείς. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και τη Aerospace Corporation.
Ένα ακόμα σύστημα άμυνας από διαστημικές απειλές αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε ένα συνέδριο επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Αυγούστου του 2011 στην Pasadena της Καλιφόρνια. Ένα αποφασιστικό βήμα άμυνας με τη συμμετοχή τεσσάρων διαστημικών οργανισμών. (Scientific and Technical Subcommittee, Secure World Foundation ‘’SWF’’, Association of Space Explorers ‘’ASE’’ και το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνικές χρήσεις του διαστήματος ‘’ΟΗΕ COPUOS’’.)
Όπως δήλωσε μετά το συνέδριο ο Δρ Sergio Camacho, Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού Κέντρου για την Επιστήμη του Διαστήματος, Διδάκτωρ Τεχνολογίας στη Λατινική Αμερική και τη Καραϊβική (CRECTEALC) και πρώην διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών του Outer Space, από το 2002 έως το 2007, «...τώρα που έχουμε την τεχνολογική ικανότητα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε την απειλή ενός αστεροειδή ή να μετριάσουμε τις συνέπειες του». «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την εγκαθίδρυση μιας διαστημικής υπηρεσίας άμυνας, ώστε να είμαστε σε θέση αν χρειαστεί να απαντήσουμε σε μια απειλή αστεροειδών».
Φυσικά η ζωή συνεχίζεται… με τη νέα μανία στην Αμερική να λέγεται καταφύγια επιβίωσης!
ΠΟΣΟ ΤΥΦΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Κάθε χρόνο, περίπου δύο από τους χιλιάδες αστεροειδείς που περνούν από κοντά μας συγκρούονται με την ατμόσφαιρα της Γης με τη δύναμη μιας έκρηξης μεγέθους ατομικής βόμβας. Και αυτές είναι μικρές εκρήξεις, λένε οι επιστήμονες. Οι διαστημικοί βράχοι εξαϋλώνονται προτού μπορέσουν να προκαλέσουν κάποια ζημιά. Μέχρι στιγμής, έχουν αναγνωριστεί και χαρτογραφηθεί μόνο 8.110 κοντινοί αστεροειδείς, από τους οποίους οι 1.248 έχουν χαρακτηριστεί «δυνητικά επικίνδυνοι». Όσο για τους υπόλοιπους…; Είμαστε ακόμα τυφλοί!
Ένα απρόσμενος αχαρτογράφητος αστεροειδής, με την ονομασία ‘’2009 VA‘’, στις 6 Νοεμβρίου του 2009, πλησίασε στα 14.000 χιλιόμετρα από τη Γη. Δυστυχώς, ο αστεροειδής παρατηρήθηκε μόνο 15 ώρες πριν από την πλησιέστερη προσέγγιση του, η οποία ήταν η τρίτη πιο κοντινή διέλευση που έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες στη Γη. Ο ‘’2009 VA‘’ ανακαλύφθηκε από το Catalina Sky Survey και αναγνωρίστηκε γρήγορα από το Minor Planet Center στο Cambridge MA ως ένα σχετικά μη επικίνδυνο αντικείμενο μεγέθους περίπου 7 μέτρων. Λίγο πριν μας πλησιάσει, το JPL / Earth Object Program Office υπολόγισε την τροχιά του αντικειμένου, επιβεβαιώνοντας 100% ότι δεν ήταν επικίνδυνος για πτώση και συνέπειες.
Ένας ακόμα αστεροειδής που εντοπίστηκε αργά, ήταν ο "2011 MD" που πέρασε σε απόσταση 12.000 χιλιομέτρα στις 27 Ιουνίου του 2011 και ανακαλύφθηκε 5 μέρες πριν πλησιάσει τη Γη. Η διέλευσή του ήταν 32 φορές πιο κοντά από το φεγγάρι, απόσταση μικρότερη από απ’όπου βρίσκονται αρκετοί γεωτεχνικοί δορυφόροι. Φυσικά δεν υπήρχε κανένας σοβαρός κίνδυνος, αφού το μέγεθος του ήταν 13 έως 20 μέτρα, αρκετά μικρό δηλαδή για να προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Τελικά, όταν ο μικρός αστεροειδής έφτασε στα μακρύτερα στρώματα της ατμόσφαιράς μας, βρισκόμενος υπό την επήρεια του γήινου βαρυτικού πεδίου, έκανε μια απότομη στροφή και χάθηκε στο διάστημα κινούμενος βόρεια.


Για την βελτιστοποίηση των προβλέψεων παρόμοιων κινδύνων του προγράμματος χαρτογράφησης αστεροειδών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama πρότεινε τον πενταπλασιασμό της χρηματοδότησής από τη NASA, από $3.7 εκατομμύρια το 2009 σε $20.3 εκατομμύρια το 2011. Για τον ίδιο λόγο και η NASA χρηματοδότησε το αντίστοιχο πρόγραμμα ανίχνευσης του ραδιοτηλεσκόπιου Arecibo με επιπλέον $2 εκατομμύρια το 2010.
Τελικά, με τη χαρτογράφηση των αστεροειδών, την έγκαιρη ανίχνευση, τη διαρκή παρακολούθηση τους και το πρόγραμμα διαστημικής αμύνης, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, χωρίς να ανησυχούμε αν θα πέσει κάτι στο κεφάλι μας;
Αν το πρώτο δυνατό χτύπημα έρθει στις αρχές Νοεμβρίου, με τον αστεροειδή 2005 YU55 ή με κάποιο θραύσμα του κομήτη Elenin είμαστε έτοιμοι να το δούμε έγκαιρα και να προετοιμαστούμε για την απειλή;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ 24ωρο:

2 σχόλια:

  1. Όλα αυτά που γράφεις είναι για τα χαμομήλια. ΝΑΣΑ και σκορδοκουτσούνες! Τι λες τώρα άνθρωπέ μου;
    Αυτά είναι μπόμπες κρότου λάμψης που έφτιαξε ο Ήφαιστος κατά παραγγελία του Δία
    μπας και ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.
    Με κανένα κοψίδι (από εκειά τα ωραία τα δικά σου), εκεί όξου στα γουλιά και καμιά σπονδή τσίπουρου, ή ούζου τον εξευμενίζεις στο πίτσι φυτίλι.
    Άσε που άμα πιείς και λίγο πάρα πάνω μπορεί να δείς και την Καλύψω και θα τα ξεχάσεις όλα! Θεά σκέτη σου λέω!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,,,!! ΕΙΔΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΑΤΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!!!!!!! ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ,, !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή