Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Βιβιάννα Μαραβέγια. Η Κεφαλλονίτισσα σχεδιάστρια μόδας

ΝΕΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΗΛΕΒΟΑ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!

Βιβιάννα Μαραβέγια. Η Κεφαλλονίτισσα σχεδιάστρια μόδας, από τη Λακήθρα, που κάνει τους Κεφαλλονίτες υπερήφανους.


Η καλλιτεχνική φύση και το δημιουργικό πνεύμα του Κεφαλλονίτη και της Κεφαλλονίτισσας, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας.  Αυτή τη φορά έφθασε μέχρι το χώρο της μόδας. Και έφθασε, με την πατριώτισσα μας από τη Λακήθρα, σχεδιάστρια μόδας,  Βιβιάννα Μαραβέγια.  
  
Η Βιβιάννα Μαραβέγια, μαζί με άλλους καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας, από την
Ελλάδα και το εξωτερικό,  παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012, στη 10η Διεθνή Εβδομάδα Μόδας, Athens Xclusive Designers Week, που  πραγματοποιήθηκε στις 22-25 Οκτωβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στις 23 Οκτωβρίου η Βιβιάννα παρουσίασε τις δικές της προτάσεις, για την προαναφερθείσα σεζόν,  όπου και απέσπασε άριστες κριτικές.

Η Βιβιάννα Μαραβέγια σπούδασε αρχιτεκτονική κλειστών χώρων στο Pratt Institute, της Νέας Υόρκης.  Πάντα  όμως κυνηγούσε την αγάπη της για τη μόδα, με το να παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου μόδας στο πανεπιστήμιο, δουλεύοντας, παράλληλα,  σε διεθνείς εκθέσεις.  Επίσης ολοκλήρωσε  την πρακτική της, στον γνωστό οίκο μόδας Alice + Olivia. Όπως η ίδια δηλώνει «το σχέδιο είναι κάτι ευχάριστο αισθητικά , είτε αυτό είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε, ή τα ρούχα που φοράμε».

Η συλλογή που παρουσίασε, είναι επηρεασμένη από την ιδέα «Δραπετεύω από την πόλη για το νησί». Πώς να μην ήταν αλώστε;  Καθώς και όλα τα στοιχεία της συλλογής, είναι επηρεασμένα από τα γήινα χρώματα, ως και το κυρίαρχο λευκό χρώμα των σπιτιών του Αιγαίου, καθώς και τα υφάσματά της αντιπροσωπεύουν την αέρινη ανεμελιά του Καλοκαιριού. Επίσης ταυτίζεται με την Γυναίκα Καριέρας, η οποία ελίσσεται μεταξύ της δομημένης ζωής της πόλης και την ξεγνοιασιά του νησιού, παραμένοντας πάντα σεμνή και κλασσικά θηλυκή.  Η μορφή αναδιπλώνεται. Ο νους απελευθερώνεται. Η πόλη έρχεται να γνωρίσει το νησί. Το άκαμπτο γνωρίζει την ρευστότητα.  

Η Βιβιάννα, που  μοιράζει το χρόνο της, ανάμεσα στην ζωή της στην Αθήνα και στο νησί μας,  την Κεφαλονιά, δήλωσε: «Αυτή η συλλογή στοχεύει να αντιπροσωπεύσει τις αντιθέσεις όλων αυτών που βλέπω και νοιώθω στην πόλη. Το σκοτεινό γίνεται φωτεινό, και όλα αναδιπλώνονται  και πάλι στην ομορφιά της απλότητας».

Εμείς ευχόμαστε στη πατριώτισσα μας, Βιβιάννα Μαραβέγια, που η διεθνής καριέρα της είναι δεδομένη, να έχει, το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, για να μπορεί πάντα να δημιουργεί, και με τις δημιουργίες της και την ανοδική πορεία της στο συγκεκριμένο χώρο,   να κάνει υπερήφανη την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες.  

Την Ευχαριστούμε πολύ. 

Τηλεβόας Κεφαλονιάς

Για  να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Για ΒΙΝΤΕΟ κάντε κλικ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Η καλλιτεχνική κρίση και το δημιουργικό ταλέντο υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο στους Κεφαλλονίτες. Άλλωστε αυτή την εποχή εκτός από 2 σοβαρούς καλλιτέχνες,οι υπόλοιποι Κεφαλλονίτες ασχολούνται με τις υψηλές τέχνες όπως του γδαρσίματος των τουριστών,της φιγούρας και της αύξησης του λογαριασμού τους στις τράπεζες. Δυστυχώς οι Κεφαλλονίτες ποτέ δεν ήταν ευαίσθητοι καλλιτεχνικά. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή