Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αρθρο Παύλου Παπαδάτου από την Real News

Ας πιάσουμε πάτο το δυνατό γρηγορότερο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν η κυβέρνηση είχε μειώσει, τα τελευταία δύο χρόνια, δραστικά τις κρατικές δαπάνες και είχε περιορίσει την φοροδιαφυγή, έστω και στο ελάχιστο, σήμερα δεν θα είμαστε αντιμέτωποι ούτε με δυσβάστακτες έκτακτες εισφορές ούτε με χρεοκοπία.

Δυστυχώς, είμαστε ένας λαός που έχει την πολυτέλεια να ανέχεται μία ανίκανη κυβέρνηση οι κουτοπονηριές της οποίας ανάγκασαν την τρόικα, που ίδια έφερε στην χώρα, να μας στείλει τον λογαριασμό της αναξιοπιστίας μας, ο ποίος θα στείλει τη χώρα μας δέκα χρόνια πίσω.
Είμαστε ένας λαός που έχει την πολυτέλεια να ανέχεται τις αντεθνικές ενέργειες του ΠΑΜΕ να διατηρεί ως ρυθμιστές των αποκρατικοποιήσεων τους κυρίους Φωτόπουλους, και τον κύριο Τσίπρα ως προστάτη της εθνικής μας υπερηφάνειας.
Ως φαίνεται η τρόικα δεν θέλει μόνο να μας σώσει αλλά και να μας εκδικηθεί και να μας ταπεινώσει. Και όταν ένας λαός, όσο και αν φταίει, έχει να διαλέξει μεταξύ ταπεινώσεως και αφερεγγυότητας θα πρέπει να επιλέξει το δεύτερο, όσο επώδυνο και αν είναι. Γιατί στο τέλος με την κυβέρνηση που έχουμε, και αφερέγγυοι θα γίνουμε αλλά και θα ταπεινωθούμε.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας για να αντιληφθεί ότι ακόμη και αν το κούρεμα
των ελληνικών ομολόγων στις 17-18 Οκτωβρίου αποφασιστεί να φθάσει στο 50% και πάλι δεν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αν δεν μειώσει και μάλιστα δραστικά το κράτος τις δαπάνες του.
Το 2009 το εξωτερικό μας χρέος ήταν 295 δις ευρώ, το τέλος του 2011 θα είναι 373 δις ευρώ. Οι τόκοι εξυπηρέτησης εξωτερικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2011 θα είναι 16.4 δις. Συνεπώς και αν ακόμη οι τόκοι μειωθούν κατά το ήμισυ και πάλι δεν θα έχουμε πλεόνασμα.
Το 2009 το εξωτερικό χρέος μας ήταν 127% του ΑΕΠ και χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο για την Ευρώπη και φέραμε την τρόικα. Το 2011 η συνταγή της τρόικα θα το φθάσει 170% και μαζί με αυτό ύφεση 6%! Συνεπώς πιάνουμε πάτο, αλλά όσοι καταφέρουν και μείνουν όρθιοι μετά την καταστροφή θα δουν πολύ καλύτερες ημέρες.
Οι ευκαιρίες για επενδύσεις θα είναι πολλές, και η επανόρθωσης της χώρας δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μία πενταετία. Αρκεί να εξαλειφθεί η απίθανη πασοκική νοοτροπία με την οποία μπολιάστηκε η χώρα το 1981. Νοοτροπία που έμαθε ακόμη και τους υπαλλήλους της ΕΥΠ να συνδικαλίζονται!
Υ.Γ
Έτσι ή αλλιώς θα πιάσουμε πάτο. Όσο γρηγορότερα πιάσουμε πάτο, τόσο γρηγορότερα θα
αρχίσει και η ανάκαμψης της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ μπλα μπλα έχεις κύριε Παπαδάτε και εσύ και το κόμμα σου.Μπλα -μπλα και πρασινομπλέ άλογα. Τα πράγματα είναι απλά. Γιατί δεν ξεσηκώνετε τον λαό να μην πληρώσει τα χαράτσια;
    Αφού εσείς θα είστε κυβέρνηση σε λίγο καιρό, να πείτε απλά κανείς να μην πληρώσει και όταν θα έρθουμε στην εξουσία θα τα καταργήσουμε.
    Αλλά και εσείς είστε μια από τα ίδια.
    Ο συμπατριώτης σας εκδότης και ιδιοκτήτης πανελλαδικού καναλιού σας βοηθάει χωρίς να έχει ζητήσει ανταλλάγματα; Δεν είναι τέτοιο ανθρωπάκι.Σας βαρεθήκαμε όλους.
    Όλοι είστε υπέρ του λαού και πατριώτες μέχρι να πάρετε την εξουσία.Μετά ασχολείστε μόνο με τα δικαιώματα του Χασάν και τον Έλληνα τον έχετε για να τον γδέρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή