Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΝΤΡΑ στο αδιάφορο κράτος ο Δήμος ζΖακύνθου

αναδημοσίευση από  την  Ημερα τσι Ζακυνθου http://imerazante.gr/2013/12/04/75084
ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Κόντρα στο αδιάφορο κράτος φαίνεται πως πάει για μια ακόμη φορά ο δήμος Ζακυνθίων προσφέροντας ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δώρο στους πολίτες.
Αντιλαμβανόμενος την οικονομική συγκυρία που πλήττει κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έλαβε την απόφαση να αποπληρώσει το ποσό, και μόνο, που απαιτείται ούτως ώστε η ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα σε όσες οικίες έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση λόγω εκκρεμών οφειλών. Στόχος είναι να περάσουν όλοι ζεστά Χριστούγεννα και να μην παρατηρηθούν και στο νησί φαινόμενα μαγκαλιού.

Η δημοτική αρχή δεν μένει μόνο σε αυτό, αφού μέσω της ΔΕΥΑΖ κατατίθενται επτά προτάσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί. Αυτό προφανώς και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο “θέατρο του παραλόγου” που τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στη χώρα και έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις και την συρρίκνωση στους ΟΤΑ, με πρόσχημα την παθητική λειτουργία τους.
Έγγραφο προς τη ΔΕΗ
Για το λόγο αυτό, χθες, ο κ. Μποζίκης απέστειλε έγγραφο προς την Επιχείρηση με το οποίο ζητά να τον ενημερώσει και μάλιστα άμεσα για το ποιες είναι οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν εκκρεμείς οφειλές. Αφού λάβει τη λίστα με τα ονόματα, ο Δήμος θα αποπληρώσει μόνο το ποσό που απαιτείται για να προβεί η ΔΕΗ σε επανασύνδεση των παροχών τους. Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι δεν θα εξοφληθεί το σύνολο των οφειλών. “Πιστεύω η ΔΕΗ θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μας για να μας παράσχει τα ονόματα των συμπολιτών μας που τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κυρίως μετά να επιδείξει διάθεση συνεργασίας ώστε ο στόχος του Δήμου να επιτευχθεί και κανένας δημότης να μην κάνει γιορτές στο σκοτάδι. Σήμερα υπάρχει η μεγάλη ανάγκη όλοι οι δημότες του νησιού μας να κάνουν γιορτές με φως. Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου ο Δήμος να μην λόγο να πληρώνει τους λογαριασμούς των δημοτών” μας δήλωσε ο δήμαρχος.
“Δίχτυ προστασίας στο δημότη”
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στους καιρούς που ζούμε η Τοπική Αυτοδιοικηση, ο κ. Μποζίκης επεσήμανε πως δεν πρόκειται για φιλανθρωπίες, αντιθέτως αποδεικνύουν ότι έχει αλλάξει πρόσωπο και ρόλο.
Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο “Ionian Channel” ξεκαθάρισε πως “δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία από την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου. Βεβαίως το να συμπεριφέρεται ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο, ως φιλανθρωπία, δηλαδή, δεν είναι αυτό που με εκφράζει. Εκείνο που έχουμε ως όραμα, είναι ένας Δήμος που θα καλύπτει, προληπτικά, την κάθε κοινωνική ανάγκη του κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Όραμα μας είναι ένας Δήμος πρότυπο που θα έχει απλώσει ένα πραγματικό δίκτυο προστασίας σε κάθε ζακυνθινο, ώστε να μην έχει την ανάγκη να του πληρώνουμε το ρεύμα. Να μην επιτρέψουμε φαινόμενα μαγκαλιού στην Ζάκυνθο. Εκτός των άλλων αποτελούν προσβολή στον πολιτισμό μας. Σήμερα αυτό πρέπει και μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε”.
Επτά προτάσεις για έργα ζωής
Επτά προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο το νησί μέσω ΕΣΠΑ θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών η ΔΕΥΑΖ. Αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού στην πόλη, προετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, στο οποίο υπάρχουν “αδιάθετα” που ανέρχονται στα 60.000.000€. Μάλιστα, έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Επιχείρησης, σε συνεργασία με εκείνες του δήμου προβλεπόμενης δαπάνης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€.
Διαβλέποντας, λοιπόν, ο κ. Αβράμης ότι η αναμονή της χρηματοδότησης των έργων από το πρόγραμμα Jessica, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο αλλά και τις δυσκολίες ολοκλήρωσης των έργων και παρεμβάσεων από ίδιους πόρους, αποφάσισε να εξετάσει την προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, αφού εκατομμύρια ευρώ περιμένουν αξιοποίηση και σοβαρές προτάσεις.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου