Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ,,! ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!,και ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΤΑΞΑ!!

Homeric Ithaca


 • Makis Metaxas Αγαπητέ φίλε Άρη
 • (Σε σχολιασμους )   Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο δεν με ενοχλούν τα σχόλια σου που αφορούν την μελέτη μας περί της Ομηρικής τοπογραφίας αλλά αντιθέτως τα θεωρώ πολύ αναγκαία και απαραίτητα.
  Ουδέποτε είχα και θα εξακολουθώ πιστεύω να έχω για όσο διάστημα θα έχω «σώας τα φρένας» την άποψη πως όσα έχουμε διατυπώσει είναι αλάνθαστα και δεν επιδέχονται διορθώσεως ή ακόμη διαγραφής τους εάν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

  Θέλω επίσης να ξέρεις πως μέσα από έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο προφανώς προκύπτουν νέα δεδομένα που από μόνος σου τις περισσότερες φορές είναι αδύνατον να τα προσεγγίσεις. Θέλω επίσης να ξέρεις ότι η μελέτη μας που αφορά την Μυκηναϊκή τοπογραφία στην δυτική Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα έργο συλλογικό που ο καθένας μας προσθέτει τον δικό του δόμο για να σκιαγραφήσουμε την τοπογραφία εκείνης της εποχής.
  Χρησιμοποιώ όπως βλέπεις τον όρο σκιαγραφώ διότι έχουμε απόλυτη γνώση σε ποια αχαρτογράφητα νερά κολυμπάμε. Είμαι και εγώ λοιπόν ένας όπως και εσείς που προσπαθεί να βρεί απαντήσεις για το περιβάλλον εκείνης της εποχής και μακάρι να είχα το θεϊκό χάρισμα και με ένα μαγικό ραβδάκι να έλυνα μια δια παντός τα σύνθετα ομηρικά προβλήματα! 
  Λυπάμαι ειλικρινά που αδυνατώ μέσα από τα δίκτυα κοινωνική δικτύωσης να συμμετέχω σε ένα διάλογο που πολύ θα ήθελα. Δεν έχω ούτε τον χρόνο αλλά ούτε και την υπομονή που εσείς έχετε. Σας παρακολουθώ όμως και σας χαίρομαι. 
  Μαθαίνω μαζί σας νέα πράγματα που χωρίς εσάς δεν θα τα είχα μάθει ποτέ. Συνεχίστε αυτό το όμορφο ταξίδι που έχετε ξεκινήσει μέσα από το φιλόξενο Blog του φίλου μας του Γιώργου που συνεχίζει με αστείρευτο πάθος να υπενθυμίζει στους εδώ συμπατριώτες μας σε ποιο τόπο ζούμε μήπως και ξυπνήσουν από τον λήθαργο. 
  Εάν ποτέ ξυπνήσουν και διερωτηθούν γιατί κυκλοφόρησε ένα ακόμη βιβλίο για την περιοχή τους από τον φίλο μας τον Σάκη ( Ομηρική Ιθάκη, το τέλος του ταξιδιού), γιατί γίνονται αυτές οι ανασκαφές γύρω τους και τι σηματοδοτούν, γιατί υπάρχει αυτός ο διάλογος που έχετε δρομολογήσει εσύ ο Άρης, ο Σάκης, ο Αβράμης, η Κάτε, ο Πρόννειος, ο Γιώργος, ο καπετάν Γιώργος και αρκετοί ακόμη από την μία πλευρά και τα μέλη και το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, οι επικεφαλείς και το Επιστημονικό προσωπικό όλων των αρχαιολογικών αποστολών, οι εθελοντές μας και οι εκατοντάδες φίλοι μας που συνεχίζουν αυτή την προσπάθεια από άλλη πλευρά θα αισθανόμαστε πιστεύω στο τέλος δικαιωμένοι πως κάτι καταφέραμε. Σίγουρα όμως όπως βλέπω έχουμε πολύ δρόμο ακόμη! • ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
 • ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ

  ΤΗΣ  ΜΙΝΑΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ   http://mina-tsimogianni.blogspot.gr/

  Παρότι πλέον πτυχιούχος της αρχαιολογίας από το πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είχα καταφέρει ποτέ ως τώρα να πάω σε κάποια ανασκαφή. Μόνη εξαίρεση μία βδομάδα πρακτικής με τη σχολή στο Διογένειο Γυμνάσιο στην Πλάκα, στο οποίο δεν προλάβαμε να μάθουμε ούτε τα πολύ βασικά.
  Με λίγη τύχη, κατάφερα να έρθω σε επαφή με τον κύριο Αντώνη Βασιλάκη, να με δεχτεί στην ανασκαφή του και να πάω στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς για το βάφτισμά μου στις ανασκαφές. Στάθηκα πολύ τυχερή. Ο κύριος Βασιλάκης είναι εξαιρετικός τόσο ως επαγγελματίας, αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ευγενικός, συζητίσιμος, φιλότιμος, θέλοντας πάντα να μας φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σαν πατέρας μας.
 • ΕΠΙΣΗΣ!!!  
 • ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
ΕΠΙΣΗΣ  ΤΙΣ  ΚΑΤΩΘΙ:


1 σχόλιο:


 1. Αγαπητέ κ Μεταξά.
  Αρχικά ευχαριστώ για την απάντησή σας στο σχόλιό μου που μου έλυσε κάποια προβλήματα μια και εσχολίαζα κάποια σημεία μιας έρευνας, χωρίς να γνωρίζω τη νοοτροπία του χαρακτήρα του συγγραφέα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ κάτι που ποτέ δε θα ήθελα.
  Ανήκω και εγώ ανάλογα με τις δυνατότητές μου πάντα (δεν έχω σχέση με την επιστήμη της αρχαιολογίας), σε αυτούς (ίσως ρομαντικούς) που έτσι από χόμπι χρόνια τώρα ψάχνω κάποιες λύσεις πάνω σε όλη αυτή τη περιπέτεια της ταυτοποίησης της πατρίδας του Οδυσσέα.
  Ομολογώ πως ενώ ξεκίνησα για να παίξω οι εμπειρίες που απέκτησα ήταν τόσο ωραίες που μάλλον θα μείνω για πάντα ένας κωπηλάτης του τελευταίου πλοίου του.
  Στο ταξίδι αυτό δεν έχω καμία τοπικιστική νοοτροπία και αφήνω όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα ανοικτά για συζήτηση, άσχετα αν αυτό δημιουργεί ίσως πρόβλημα σε κάποιους.
  Στις μέχρι τώρα εμπειρίες μου εξέχουσα θέση έχει η πλήρης ηλιθιότητας αδιαφορία του κράτους μας για ένα θέμα τόσο σοβαρό που ίσως επισκιάζει και αυτή την ανακάλυψη της Βεργίνας, σαν πλουτοπαραγωγικό παράγωντα πάντα (γιατί η Βεργίνα έχει και άλλες προεκτάσεις).
  Τώρα θα μου πεί κάποιος, πότε αυτή η ρημαδιασμένη και αχαΐρευτη χώρα έδωσε σημασία και επένδυσε σε οποιουδήποτε είδους έρευνα? Μια ζωή της ξεπέτας και του πασαλείμματος ήταν και φυσικά θα με αποστομώσει.
  Μείναμε λοιπόν κάποιοι «ρομαντικοί» προσπαθώντας όπως πολύ σωστά λέτε να προσθέσουμε έστω ένα λιθαράκι και να νοιώσουμε αν κάποτε αυτό το «παραμύθι» θα γίνει πραγματικότητα την χαρά ότι κάτι προσφέραμε.

  aris

  ΑπάντησηΔιαγραφή