μια σοκολατένια απόλαυση που φτιάχνεται σχετικά εύκολα από τις επιλεγμένες συνταγές της ΙΟΝ, με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Le Monde"
Για 4 άτομα (φορμάκια 7 cm)
Υλικά
Υγρό Κέικ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ.................. 180 g
ΒΟΥΤΥΡΟ..................... 180 g
ΑΒΓΑ............................. 180 g
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ................90 g
ΑΛΕΥΡΙ κοσκινισμένο.....80 g
Σάλτσα Σοκολάτας
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ....170 ml
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ 72% ΚΑΚΑΟ..........................140 g
Τρόπος παρασκευής
Για το υγρό κέικ λιώστε τη σοκολάτα ΙΟΝμαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα ΙΟΝ μαζί με το βούτυρο. Τέλος, προσθέστε το αλεύρι.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρετε το μίγμα σε στρογγυλά ελαφρώς βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για7΄. Για τη σάλτσα σοκολάτας φέρτε την κρέμα σε σημείο βρασμού και προσθέστε τη σοκολάτα ΙΟΝ. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σερβίρετε αμέσως.
Σύνθεση
Περιχύστε τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω στο ζεστό κέικ και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου