Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ένας μουσουλμάνος μπορεί να φάει τη γυναίκα του!

Ένας μουφτής από τη Σαουδική Αραβία, ο Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ (Abdul Aziz bin Abdullah), τον βλέπετε στη φωτογραφία, εξέδωσε μια φάτουα (fatwa) -δηλαδή μια άποψη μουσουλμάνου λόγιου, πάνω σε διάφορα ζητήματα, η οποία βασίζεται στη βαθιά θρησκευτική γνώση και την πρακτική εμπειρία- σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας επιτρέπεται να φάει τη γυναίκα του.
Όταν γράφουμε να «φάει» εννοείται κυριολεκτικώς, δηλαδή να τη σφάξει και να πράξει κανιβαλισμό, να τραφεί δηλαδή από τη σάρκα της.

Για να δικαιολογήσει την εν λόγω φάτουα, που έχει προκαλέσει «σοκ», ο Μουφτής είπε ότι ο σύζυγος μπορεί να φάει τη σύζυγο υπό μία μόνο προϋπόθεση: όταν ο άνδρας είναι εξαιρετικά πεινασμένος.
Είπε, συγκεκριμένα, ότι ο άνδρας μπορεί να σκοτώσει και να φάει ολόκληρη τη γυναίκα του ή να ακρωτηριάσει και να φάει μέλη του σώματός της, εάν εκείνος βρεθεί αντιμέτωπος με τη λιμοκτονία που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατό του, και αυτό δικαιολογείται από τη Σαρία, ισλαμικό νόμο, από την εντολή ότι η γυναίκα πρέπει να είναι υπάκουη στον άνδρα της.
Πρόκειται για πρωτοφανή και εξοργιστική «θεολογική» ερμηνεία της υπακοής που οφείλει μια γυναίκα στον άνδρα της, ειδικά όταν προτρέπει χιλιάδες σαλταρισμένους τζιχαντιστές να αρχίσουν να καταβροχθίζουν γυναίκες, με την προϋπόθεση να τις έχουν πρώτα παντρευτεί.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο παραλογισμός και η θρησκευτική δεισιδαιμονία αυτών των «ανθρώπων» πραγματικά δεν γνωρίζει κανένα όριο, κανένα ανθρώπινο ταμπού…

2 σχόλια:

  1. Αυτή είναι μία ψεύτικη είδηση. Δημοσιεύτηκε αρχικά από έναν Μαροκινό σατιρικό blogger με όνομα "Israfel al-Maghribi" και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε ως πραγματικό γεγονός από το ιρανικό online portal Al Allam και από την λιβανέζικη εφημερίδα al-Jumohouria. Ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε ότι εξέδωσε τέτοια φάτουα.

    http://english.alarabiya.net/en/perspective/features/2015/04/10/Saudi-fatwa-allowing-husbands-to-eat-wives-unsubstantiated-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΡΧΉΝ ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ,, ΚΑΙ ΚΑΛΌ ΠΆΣΧΑ!!Σε ευχαριστούμε πολύ για την διευκρίνηση,, και θα κάνω νέα ανάρτηση με τον σχολιασμό σας. Σαν θέμα ήταν αστείο, και γι" αυτό εξάλου και το αναδημοσίευσα, και επειδη είμαι και άνθρωπός του χιούμορ,, στο φέις το στόλισα και με κατάληλους χαρακτηρισμούς,, (οτι,, πχ, ενω δεν τρωγότανε με τίποτε η γυναικα του,, αυτός τα κατάφερε,, και άλλα)!
      αν πάε αρχική σελίδα,, θα δείτε το σχολιό σας σε ανάρτηση ,,ώρα 18:06

      Διαγραφή