Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

χρησιμό σχόλιο Σπύρου Ρόκκου

Σίγουρα τα ποτάμια  για τους αρχαίους τουλάχιστον ήταν ιερά,, και  τόπος που είχε νερά ευλογημένος!!!!!

προσθαίτοντας μια ακόμη δική μου φωτο από Πυργί με ένα παλιό γρφύρι, ακολουθουν σχχολιασμοί Σπύρου Ρόκκου!

2 σχόλια :στο 

  1. Παλιές αναρτήσεις βέβαια αλλά χάριν της ιστορίας του τόπου μας ας πούμε δυο λόγια:
    Η συμπλοκή των Γάλλων με τους Δειληνάδες είναι γνωστή και σωστή θα έλεγα και πιθανόν στο παλιό γεφύρι, τα υπόλοιπα όμως με την Άσσο λίγο παράξενα φαίνονται. Πως είναι δυνατόν να είχαν φυλακισθεί οι Γάλλοι στο εκκλησάκι το οποίο ήταν ο Άγιος Σπυρίδωνας στην είσοδο του χωριού, από τις πιο παλιές εκκλησίες (με ληξιαρχικά από το 1718 μ.χ.) και με τα μέτρα τα δικά μας μεγάλη εκκλησία, όταν απέχει 200 μόλις μέτρα από την τότε είσοδο του κάστρου και εντός του κάστρου της Άσσου υπήρχε Γαλλική φρουρά? Και από ποιους? Από τους επαναστατημένους Ασσιώτες? Χα χα. Μήπως να τραβήξω τσι κοτσίδες μου?? Χα χα. Ποτέ δεν έχω ακούσει πρόβλημα με τους Γάλλους.
    Κάτι δεν πάει καλά εδώ και μια άλλη αναφορά μη διασταυρωμένη που υπάρχει θέλει και κάποιο πλήρωμα καραβιού του στόλου του Μ. Ναπολέοντα να έχει περιθαλφθεί στην ίδια εκκλησία.
    Τέλος καλό θα ήταν να αναφέρονται οι ιστορικές πηγές να μη πλανώνται πιθανόν ιστορικοί μύθοι.

    Σπ.Ρόκκος.
     

  2. Και για να αστειευτούμε λίγο όταν κοιτά κανείς αυτό το χαρτογράφημα στο άρθρο “στο δρόμο του νερού αναζητώντας τους νερόμυλους”, νομίζει ότι βλέπει την έξοδο του Νείλου στη Μεσόγειο. Άμα δεν έβλεπα την ονομασία Σάμη θα έψαχνα να βρω την Αλεξάνδρεια. Χα χα.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ που τα λέμε δίκιο έχει ο φίλος ο Ρισσιάνος. Και για βάλε ότι τότε οι μισοί Ασσιώτες ζούσανε μέσα στο κάστρο και άμα είχανε τσου αιχμαλώτους έδεκει όξου θα αμολάρανε οι Γάλλοι ένανε - ένανε καστρινό από τ΄ αψήλου να γίνεται μελήδια μέχρι οι κάτου Ασσιώτες να απελευθερώσουνε όλους τσου Γάλλους?

    Που τη βρήκε αυτή τη μακακία ο άλλος και την έγραψε??

    Χουά χα χα χα χα χα.
    Υ.Γ.
    Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο αφού πλακώσανε οι Ρωσότουρκοι να παραδόθηκε όλη η φρουρά της Άσσου μαζί με την Αργοστολιώτικη και να τσου πήανε σούμπιτους στη Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτό δε το ξέρω υπόθεση κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή