Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στο νησί μας. Έργο σημαντικό κυρίως για την πρόσβαση στην Βόρειο Κεφαλλονιά Από(…)


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ   ΠΑΛΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς 
16 Μαρ 2014
Ο ΧΑΡΑΚΑΣ , ΧΑΡΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΦΙΣΚΑΡΔΟ,, ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΙΑ! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟς ΜΥΡΤΟ ,,ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΕΙς! Αναρτήθηκε από ...
31 Μαρ 2014
... εναλλακτική διαδρομή από και προς Φισκάρδο! Για να περάσει ενα τουριστικό λεωφορείο χρειάζονται δέκα μανούβρες. Πως θα φθάνουν οι τουρίστες στο Φισκάρδο και στην Ασσο κύριε Υπουργέ και κύριε Αντιπεριφερειάρχη??
http://porosnews.blogspot.com/

KAI  AΠΟ  ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑ!!

«Εξαφανίστηκε» από το ΣΕΙΣΜΟ και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα! (Φωτο)

Kάτω από τόνους χώματος και βράχων «θάφτηκε» το Πόρτο Κατσίκι, από τις εκτεταμένες κατολισθήσεις που προκάλεσε ο φονικός σεισμός της περασμένης Τρίτης στη Λευκάδα.
«Εξαφανίστηκε» από το ΣΕΙΣΜΟ και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα! (Φωτο)

Η ίδια η φύση θα κάνει τη δουλειά της και θα αποκαταστήσει έως το ερχόμενο καλοκαίρι τη δημοφιλή παραλία, όπως και αυτή των Εγκρεμνών, εκτιμούν οι γεωλόγοι του ΑΠΘ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που μετέβησαν στη Λευκάδα τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έθνος.
Στο Πόρτο Κατσίκι έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, ενώ το κύμα σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης.
Την ίδια ώρα βομβαρδισμένο μοιάζει το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία.
«Η θάλασσα θα κάνει τη δουλειά της το χειμώνα και θα αποκαταστήσει το τοπίο. Αυτέ οι διεργασίες γίνονται συνεχώς. Το επόμενο καλοκαίρι οι παραλίες θα είναι όπως τις ξέρουμε, ίσως με κάποιους βράχους» είπε στο Έθνος ο δρ. Τεχνικής Γεωλογίας του ΑΠΘ Γιώργος Παπαθανασίου.