Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ,,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΙΘΑΚΗ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ 

ΚΑΤΑΝΑΛΟΣΑΜΕ ΚΑΜΠΟΣΗ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙ ΓΑΑΑΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΡΡΩΤΩΝ
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ

Μελλόνυμφοι πηγαίνουν μαζί με συγγενείς και φίλους πάνω στο καΐκι του καπετάν Ανδρέα Μιχαλιτσάνου στην εκκλησία του Σωτήρος στο Λαζαρέτο της Ιθάκης, για να δώσουν όρκους αιώνιας πίστης
Με θέα το ονειρεμένο λιμάνι της Ιθάκης, το ξακουστό Βαθύ, και με φόντο την πιο αρχαία ιστορία πιστής αγάπης, αυτή του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, ερωτευμένα ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας ……..πίστης και αγάπης στο εκκλησάκι του Σωτήρος, πάνω στο ιστορικό Λαζαρέτο.
Στο κέντρο σχεδόν του όμορφου κόλπου που σχηματίζει το γραφικό λιμάνι της ομηρικής Ιθάκης, το νησάκι που κάποτε φιλοξενούσε λοιμοκαθαρτήριο κι έως πριν από εκατό χρόνια φυλακές τείνει να γίνει αγαπημένος προορισμός για την τέλεση γάμων, με πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια Το τελετουργικό, σε συνδυασμό με την αύρα που εκπέμπει το πανέμορφο νησί του Ιονίου, έχει ξετρελάνει Έλληνες και ξένους που επιθυμούν η πιο όμορφη μέρα της ζωής τους ……να μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές τους,….θα μεινει????……η θα λένε διαλε παρ την ώρα που βρέθηκες μπροστά μου…. αλλά και στη μνήμη των καλεσμένων τους.
Το Λαζαρέτο εξάλλου είναι εδώ και χρόνια το hot spot του γαμήλιου τουρισμού, χάρη σε έναν... καπετάνιο! Ο καπετάν Ανδρέας Μιχαλιτσάνος είναι εκείνος που καθιέρωσε το μυστήριο στο ιστορικό νησάκι, επιστρατεύοντας το «νυφικό καΐκι», όπως το λέει, γι' αυτό συχνά στην Ιθάκη τον αποκαλούν «καπετάν γάμο»!
Τα περισσότερα από τα ζευγάρια επιστρέφουν εδώ για διακοπές κι έρχονται και με βρίσκουν κρατώντας πάντα και φωτογραφίες από τον γάμο τους. Αυτό πραγματικά με κάνει να χαίρομαι ολόψυχα. Μάλιστα, απ' όσο ξέρω, μέχρι αυτή την ώρα κανένα από τα ζευγάρια που έχει παντρευτεί στο Λαζαρέτο δεν έχει χωρίσει». ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ……
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ
Το νησάκι που ήταν πριν πολλά χρόνια λοιμοκαθαρτήριο



ΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ είναι ιταλική λέξη και στα ελληνικά σημαίνει «λοιμοκαθαρτήριο». Το κατάφυτο από πεύκα νησάκι που βρίσκεται στο Βαθύ, κοντά στη νοτιοδυτική παραλία του λιμανιού, είναι γνωστό και ως νησί του Σωτήρα λόγω της μικρής εκκλησίας που είχε χτιστεί το 1668. Επί ενετικής κυριαρχίας, το Λαζαρέτο λειτούργησε ως λοιμοκαθαρτήριο. Οι πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον από το 1560 έδεναν εκεί τα πλοία που προσέγγιζαν την Ιθάκη και παρέμεναν σε καραντίνα επί σαράντα ημέρες, προτού τους επιτραπεί να προσεγγίσουν την ακτή, για λόγους υγείας, αφού τότε οι μολυσματικές ασθένειες ήταν από τις κύριες αιτίες θανάτου.
Επί Αγγλοκρατίας, το 1817, οι Άγγλοι κατασκεύασαν ένα ορθογώνιο και σκοτεινό διώροφο κτίριο που κάλυψε την επιφάνειά του, ενώ έφτιαξαν και την προτομή του Άγγλου αρμοστή τότε, του sir Thomas Meytland.

Το κτίριο αυτό φιλοξενούσε στους χώρους του λοιμοκαθαρτήριο (1836), με τα καράβια να φτάνουν έως εκεί και να αφήνουν στην είσοδό του τους ασθενείς, οι οποίοι παρέμεναν εκεί μέχρι να δουν την εξέλιξη της αρρώστιας. Αργότερα μετατράπηκε σε φυλακή καταδίκων, ιδιότητα με την οποία λειτούργησε έως το 1912. Σε αυτό εξάλλου φυλακίστηκαν πολλοί αγωνιστές, όπως ο Γ. Πεταλάς Πέτας - ο συνταγματάρχης του Αγώνα του 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, καθώς και άλλοι αντίπαλοι του βασιλέα Οθωνα και του Γεωργίου του Α'.
Το Λαζαρέτο της Ιθάκης έπαθε σημαντικές ζημιές με τους σεισμούς του 1953 και λίγο αργότερα κατεδαφίστηκε. Στο μεγαλύτερο μέρος του το Λαζαρέτο ήταν χτισμένο με πέτρες από αρχαία ελληνικά ερείπια.
31 Οκτ 2015
Λαζαρέτο. ΄Ενα μικρό πανέμορφο νησάκι στην είσοδο του λιμανιού της Ιθάκης, με καταπράσινα πεύκα και μοναδικό κτίσμα σήμερα πάνω του το εκκλησάκι του Σωτήρος. Υπό Ενετική κυριαρχία λειτουργούσε ως λοιμοκαθαρτήριο ...
03 Οκτ 2013
Στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το λαζαρέτο είχε γίνει στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου. Σήμερα στο νησάκι υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Σωτήρα. Τίποτα ποια δεν θυμίζει το παλιό λοιμοκαθαρτήριο, απ' όπου πέρασαν .
30 Νοε 2014
ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ,,, ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΤΕΡΙΔΑς. ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ: ΛΑΖΑΡΕΤΟ: ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. EPTANISIAKA.BLOGSPOT.COM. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 5 ΑΚΟΜΗ ΣΕΝΑΡΙΑ ...
18 Ιουν 2015
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αναρτήθηκε από e-poros στις 6:46 μ.μ. Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου