Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ,,ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΦΡΑΓΚΑΤΑ

Ταξίδια/αναψυχήΑρέσει σε 3.421
Φωτογραφία του χρήστη The 365 villages of Kefalonia - Τα 365 χωριά της Κεφαλονιάς.


δημοσίευση  Ορεστη Καππατου

Τα προσεισμικά Φραγκάτα.
Φωτογράφος ο Βενέδικτος Πετράτος
(από ανάρτηση Dimitris Spyropoulos )

Παλιοτερες αναρτησεις 

Η αλήθεια για το πως "χάθηκαν" τα Φραγκάτα

ΜΙΑ  ΠΕΡΣΙΝΗ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR


 του Διονύση Χρ. Γαρμπή
fragkata__google.jpg
Αγαπητοί φίλοι του kefaloniapress.gr θα ήθελα να σας ενημερώσω αναλυτικά σχετικά μετην επικρατούσα κατάσταση σε ότι αφορά την ονομασία αλλά και την ύπαρξη των αυτοτελών οικισμών της περιοχής Ομαλών στην οποία μένω.

ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ- ΜΟΛΦΕΤΑ- ΓΑΡΜΠΗ

ΔΗΛΑΔΗ,, ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΖΙΖΑΝΙΟΥ (1871-1916),,,  ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ,  ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ   ΤΑ  ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ΣΕ ΕΝΑΝ  ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!!
Η  ΚΑΤΩ ΦΩΤΟ  ΕΙΝΑΙ  ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ   ΤΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΦΥΛΛΟ  ,ΤΗΣ   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  ΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΡΜΠΗ,


Νικόλαος Καμπάνης Ήτανε μια φορά κι ένα καιρό , που λέτε αγαπητοί φίλοι, ένα χωριό , στην καρδιά της Κεφαλλονιάς, που το λένε ακόμα και κυρίως τώρα ειδικά, Φραγκάτα. (Θα εξηγήσω τους λόγους στη συνέχεια).



Νικόλαος Καμπάνης ... Όπως όλα λοιπόν τα χωριά στην Κεφαλλονιά, εκατοικείτο από Κεφαλλονίτες, μια οξυδερκή και πανάρχαια φυλή, στα χαρακτηριστικά της οποίας, βασίστηκε ο μεγαλύτερος ποιητής της Ανθρωπότητας Όμηρος, ώστε να δημιουργήσει τα αθάνατα έπη του Ιλιάδα και κυρίως Οδύσσεια......Ειδικά όμως στον χώρο που βρίσκεται αυτό το χωριό, από πάνω του δεσπόζει και σκιάζει ο Αίνος, το βουνό με το ιερό του Αινησίου Διός. ... Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα βουνά και ιδίως τα μεγάλα, σμιλεύουν χαρακτήρες και κάνουν τους ανθρώπους υπερβολικά εργατικούς. Έτσι και εδώ οι άνθρωποι ασχολήθηκαν με πολλά και κυρίως την αμπελουργία, για χάρη της οποίας τρυπούσαν με τρυπάνια τα βράχια του βουνού, έβαζαν λίγο χωματάκι στην τρύπα μέσα και φύτευαν ένα πολύ σκληραγωγημένο, έτσι, αμπέλι, το οποίο και στη συνέχεια παρήγαγε το καλύτερο κρασί του κόσμου τη ρομπόλα, μια που όπως προαναφέραμε, είχε την ευλογία του Διός.
 ...Μετά λοιπόν από αυτή την επιτυχημένη οινοποιητική πορεία, είναι δυνατόν το χωριό αυτό να μην λέγεται ΦΡΑΓΚΑ ΤΑ;





ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΕΚ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΓΟΥΙΚΑΡΔΟ (ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ)
ΚΑΙ ΦΤΑΝΩΝΤΑς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑς ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1.200 ,,ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙς ΤΕΛΕΥΤΕΕς ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕς,, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟς) ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΓΑΡΜΠΑΤΑ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΑΡΜΠΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ.
ΦΡΑΓΚΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΥΛΑΡΟ,, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥ 2012 ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΑΛΑ,, ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩς ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΟΣΗ ΤΟΥς ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΝΙΑ,, ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙΟΣ ΝΑΟΣ (ΕΙΤΕ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑς ΑΘΗΝΑΣ) ΕΙΤΕ ΛΟΓΟ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΟΠΟΤΕ ΙΣΩς ΔΙΟΝΥΣΟΥ) ΚΑΙ Ως ΣΥΝΗΘΩς ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟς,, ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ,,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥς ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
 https://porosnews.blogspot.gr/2016/01/blog-post_155.html

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου