Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

· Με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες .

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες .
Αυτή η ομάδα, τους εξι καλοκαιρινούς μήνες, άφηνε δουλειές , άφηνε οικογένεια, κι έπαιρνε τη μάνικα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, που δυστυχώς όλο και περισσότερο, μετατρέπουν το πράσινο τοπίο μας, σε γκρίζο και απειλούν κατοικημένες περιοχές. 
 Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Πρόκειται για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Ελειού-Πρόννων, “Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Ελειού-Πρόννων Κεφαλονιάς”.
Πριν λίγες μέρες , μετα το τέλος της αντιπυρικής περιόδου μαζεύτηκαν σ ενα δείπνο, στα γραφεία τους στο Μαρκόπουλο, οπου ήμουνα καλεσμένος. Αυτή την όμορφη προσπάθεια θέλω να στηριξω και να συμμετάσχω και το πρωτεινω σε όλους.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Σολωμός, μου χάρισε και την φανέλα της ομάδας των εθελοντών. Πορτοκαλί χρώμα για την ομάδα “orange team”, με το σήμα του σωματείου εθελοντών της περιοχής μου.
Εκει ήταν και πολλά μέλη με πρώτο τον πρώην πρόεδρο Διονύση Παπαδάτο αλλά και φίλους πυροσβέστες, με τους οποίους η εθελοντική ομάδα συνεργάζεται με βάση τους κανονισμούς που θέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στα γραφεία, υπάρχουν κράνη, εργαλεία κάθε είδους για την υποστήριξη των εθελοντών ακόμα και σκηνές 15 ατόμων που μπορεί να στηθούν γρήγορα σε περίπτωση καταστροφικού σεισμού, δίπλα στις τιμητικές πλακέτες για το έργο της “orange team”.
Για την περίοδο του χειμώνα οι εθελοντές διαθέτουν υποδομή για παροχή βοήθειας σε πλημμυροπαθείς και δυστυχώς ολοι γνωριζουμε, πως το νησί μας εχει πρωτεία στις φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια.
Εθελοντικά σωματεία υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Κεφαλονιάς στο Ληξούρι ,στα Μεταξάτα στη βόρεια Κεφαλονιά και αλλού. Είναι ευτύχημα που τόσοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους τους στις δύσκολες στιγμές και πιστεύω πως η άνθηση του εθελοντισμού στο νησί μας κάνει περήφανους του κεφαλονίτες..
Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς γι αυτούς του ανθρώπους είναι τα λόγια της καναδής αθλήτριας Σερι Άντερσον
“Οι εθελοντές δεν λαμβάνουν αμοιβή, όχι επειδή είναι άχρηστοι, αλλά επειδή είναι ανεκτίμητοι”.
Τελικά το πιο επείγον και επίμονο ερώτημα για όλους μας ,να θυμηθουμε και τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, είναι τι κάνουμε για τους άλλους .
Και αν δεν μπορούμε να είμαστε εθελοντές μπορούμε να γίνουμε χορηγοί και δωρητές σ αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου