Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ιταλοί Μετεωρολόγοι : Σχηματισμός κυκλώνα στην κεντρική Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα

Ιταλοί Μετεωρολόγοι : Σχηματισμός κυκλώνα στην κεντρική Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα - Ποιές οι πιθανότητες να επηρεάσει την Ελλάδα;

Επιμέλεια άρθρου : Φραγκούλη Μαρία


Ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο οι Ιταλοί Μετεωρολόγοι σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ilmeteo.it για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου βαρομετρικού συστήματος που μπορεί να αποκτήσει χαρακτηριστικά κυκλώνα την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας της εισβολής ψυχρών και ασταθών αέριων μαζών από την νότια Γαλλία, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν σταδιακά ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου.

Αυτό το γεγονός το οποίο θα συνδυαστεί με το νότιο ρεύμα που επικρατεί, θα μπορούσε να εμπλουτίσει το σύστημα με μεγάλα ποσοστά υγρασίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τον σχηματισμό ιδιαίτερα ισχυρών καταιγίδων, αλλά και να συμβάλλει στην περαιτέρω εντατικοποίηση και εμβάθυνση του σύστηματος στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά τη χώρα μας, φαίνεται το σύστημα αυτό από την επόμενη εβδομάδα να επηρεάζει και εμάς, όμως μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν να έρχεται αρκετά εξασθενημένο. Παρά ταύτα, ενδέχεται η δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να αντιμετωπίζουν τα πιο έντονα φαινόμενα.

Πάντως, μετά από την απουσία των βροχών και την επιμονή των ήπιων θερμοκρασιών για τα δεδομένα της εποχής, τα στοιχεία επιμένουν για σημαντική αλλαγή του καιρού την επόμενη εβδομάδα, όπου στο διάστημα 21 εως 25 Νοεμβρίου, η χώρα θα βρεθεί σε κλοιό αξιόλογων βροχοπτώσεων και εν δυνάμει ισχυρών σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή: https://www.forecastweather.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου