Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ "'ΝΑΟ" ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ




ΚΑΙ  ΠΗΓΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ
Το Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι σύγχρονο ελληνικό γήπεδο ποδοσφαίρου στο Νέο Φάληρο τουΠειραιά. Φέρει το ονοματεπώνυμο του γνωστού αρχιστράτηγου (1782-1827) στην Επανάσταση το 1821, προς τιμήν του θανάτου του κατά τη διάρκεια μάχης σε παραπλήσια τοποθεσία. Επί της ουσίας, στην αθλητική βιβλιογραφία απαντώνται με την ίδια ονομασία και οι τρεις αθλητικοί χώροι που σε βάθος χρόνου κατασκευάστηκαν στο ίδιο ακριβώς σημείο, με τον πιο πρόσφατο να αναφέρεται για αντιδιαστολή νέο Καραϊσκάκη και επισήμως Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.[5] [6]
Αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού Πειραιώς, των συμπολιτών του Εθνικού[7] και Ατρομήτου[εκκρεμεί παραπομπή](διατηρούν δικαίωμα να αγωνίζονται, εφόσον βρίσκονται σε επαγγελματικές κατηγορίες), όπως και των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών. Παλαιότερα, σε αυτό ανά διαστήματα έδρευαν επίσης ηΠροοδευτική[8] και άλλοι σύλλογοι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς (ΕΠΣΠ). Απέχει 2 χλμ από το κέντρο της πόλης, 10 από την Αθήνα, 32 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και την πρόσβαση με τα μέσα σταθερής τροχιάς εξυπηρετούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 του μετρό) και το τραμ.
Ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), η οποία το 2003 μέσω Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και διατηρώντας την κυριότητα, παραχώρησε τη χρήση του στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό ΣΦΠ για 49 έτη.
Κατασκευάστηκε το 1895 ως ποδηλατοδρόμιο για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής την επόμενη χρονιά.[9] [10] Αρχικά καλούνταν Ποδηλατοδρόμιον ή γήπεδο Ν. Φαλήρου, καθώς μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποιήθηκε συστηματικά πλέον και για το αναπτυσσόμενο τότε άθλημα του ποδοσφαίρου,[11] με ανεπαρκή επέκταση της κυκλικού χώρου που περιέβαλε ο επικλινής στίβος ποδηλασίας ο οποίος λάμβανε το ρόλο εξεδρών για το κοινό.
Από την ίδρυση ακόμα των δημοφιλέστερων πειραϊκών συλλόγων Εθνικού και Ολυμπιακού υπήρξε η έδρα τους, για να έχει εξελιχθεί στην ιστορική και των δύο καθώς προσεγγίζουν τον ένα αιώνα αθλητικής δράσης. Εκτός από πολλές και κρίσιμες συναντήσεις τοπικών και πανελλήνιων διοργανώσεων, αποτέλεσε τόπο διεξαγωγής άλλων στα πλαίσια του εξαιρετικά ενδιαφέροντος μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50 Κυπέλλου πόλεων, ως το μεγαλύτερο γήπεδο στις περιοχές αρμοδιότητας της ΕΠΣΠ και άρα έδρα της μικτής Πειραιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου