Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Συνεχίζουμε τον αγώνα.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεχίζουμε τον αγώνα.
Σήμερα 8 Μάη 9 μμ στην πρώην Νομαρχία συγκέντρωση και προβολή ντοκιμαντέρ
Με συγκέντρωση προς τιμήν της 1Μάη, αντιπαράθεσης στην επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της με αιχμή το ασφαλιστικό - φορολογικό και πορεία κορυφώθηκαν σήμερα οι τριήμερες απεργιακές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά. Από το πρωί υπήρξαν απεργιακές φρουρές του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών συνδικάτων σε Super Market ενώ κάλεσμα για κλείσιμο των μαγαζιών είχε απευθύνει και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς. Η Κυριακάτικη αργία καταστρατηγήθηκε με τη γνωστή απόφαση κυβέρνησης – ΕΕ για «απελευθέρωση» της λειτουργίας των καταστημάτων αρκετές Κυριακές το χρόνο, στην οποία πλάτη έβαλε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) γενικεύοντας την καταστρατήγηση για όλο το καλοκαίρι στο όνομα της τουριστικής περιοχής. Η απόφαση της ΠΙΝ περί δήθεν εργασίας των μαγαζιών στο εμπόριο, χωρίς άλλο προσωπικό πέρα από τους ιδιοκτήτες (δηλαδή αυτοαπασχόληση), αποδείχτηκε πρόσχημα. Πρωτοστάτης στην απεργοσπασία που έφτασε σε «κλείδωμα» εργαζομένων μέσα στα S/M, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με τους απεργούς συναδέλφους τους, ήταν οι επιχειρήσεις του Προέδρου του τοπικού επιμελητήριου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συγκέντρωση του ΕΚΚΙ και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ χαιρέτησαν σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και ΕΒΕ ενώ στην κεντρική ομιλία αναδείχτηκε η ανάγκη αντιστοίχησης της οργάνωσης και των αγώνων στην επίθεση. Η τιμή στην πρώτη Μάη αποδόθηκε με συναυλία και καταθέσεις στην πλάκα των εκτελεσμένων το 1944 Προέδρων του ΕΚΚΙ Σπύρου Μπουρμπούλη και Χριστόφορου Παπανικολάτου. Στη συνέχεια, με το πανό του ΕΚΚΙ στην κεφαλή «Από το Σικάγο στην Καισαριανή δίνουμε απάντηση με πάλη ταξική», έγινε πορεία προς το παλιό μουσείο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των εκτελεσμένων από τους ναζί αγωνιστών και τραγουδήθηκε το πένθιμο εμβατήριο.
Συγκέντρωση έγινε και στο Βαθύ της Ιθάκης.
Οι εκδηλώσεις ενάντια στο νόμο λαιμητόμο συνεχίζονται όλη τη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Κυριακή 8/5 στις 9 μμ καλούμε το λαό των νησιών μας στην εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα» που θα γίνει έξω από τη Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) στο Αργοστόλι από το ΕΚΚΙ.
Αργοστόλι 8/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου