Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016

                                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


         Κατά το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου έληξε το πρόγραμμα της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016», το οποίο πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη μας το φετινό καλοκαίρι. Ήταν αφιερωμένο στην εξερεύνηση με κεντρικό σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», πραγματοποιήθηκε στον Κήπο της Βιβλιοθήκης, περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες και είχε, κατά γενική ομολογία, επιτυχία.
        Την επιτυχία του προγράμματος πιστοποιούν και τα ακόλουθα στοιχεία:
--Συμμετείχαν 25 εθελοντές/ντριες (εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, μαθητές/τριες Λυκείου, φοιτήτριες). Ενεργοποιήθηκε δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών-παιδαγωγών και νέων επιστημόνων της περιοχής του Ληξουριού.

--Πήραν μέρος συνολικά 75 παιδιά-μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου. Έπαιξαν και χάρηκαν τις δραστηριότητες, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συνειδητοποίησαν τη σημασία της ομαδικής δράσης, αξιοποίησαν ικανότητες και δεξιότητες.
--Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διακινήθηκαν – δανείστηκαν δηλαδή τα παιδιά -  248 βιβλία – στοιχείο αξιοπρόσεκτο και ενθαρρυντικό για την όλη διαδικασία της ανάγνωσης και της γνώσης.
         

ΙΙ. Έρευνα με θέμα «Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και οι νέοι της Παλικής»

         Συνεχίζεται η επιστροφή των συμπληρωμένων Ερωτηματολογίων της έρευνάς μας. Τελική ημερομηνίας κατάθεσης έχει οριστεί η 20ή Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα αρχίσουμε την επεξεργασία των απαντήσεων και θα κωδικοποιήσουμε τα συμπεράσματα, τα οποία και θα ανακοινώσουμε.


ΙΙΙ.  Ετοιμάζεται ήδη το πρόγραμμα εκδηλώσεων του επόμενου τριμήνου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016) με ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες δραστηριότητες.


                                              ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου