Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΙΣΕΙΣ και ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:

ΑΡΘΡΟ 
Κωστας Δελιακης
Επειδή πάντα ακούω τις διαφορετικές απόψεις με ενδιαφέρον, θα ήθελα να προσθέσω και την δική μου,δίπλα σαυτές.
Ξεκινάω με μιά σημαντική, κατ εμέ, διαπίστωση.Εάν,έχει συμβεί στην Ελλάδα,εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Τσίπρα,που εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι, αυτόν δεν τον ήξερε,τότε,προ 4ετίας δηλαδή ,ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του. Έχει να κάνει,με το δυσώδες,το δύσοσμο αυτό,σύστημα διακυβέρνησης ,που δημιούργησε μιά Ελλάδα της ντροπής.Αυτός είναι ο κύριος λόγος και δευτερευόντος τα πρόσωπα όπως,αίφνης ο Γιωργάκης,ο Σαμαράς ,ή ο Βενιζέλος η ας πούμε ο Τσοχατζόπουλος,που οδήγησε στην ανατροπή
Το εάν οι ξένοι φίλοι μας,ακούνε Ελλάδα,περι της σημερινής Ελλάδας ομιλώ, και δυστυχώς,τραβούν τον "γιακά "τους, είναι συνέπεια μιάς μακροχρόνιας πολιτικής ενός σάπιου συστήματος διακυβέρνησης,που έφτιαξε την Ελλάδα "κατ εικόνα και ομοίωσή του".

Επομένως θεωρώ πως είναι λάθος να κεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας,μόνο σε πρόσωπα, γιατί είναι ο πιό εύκολος τρόπος,να χάσουμε τις πολιτικές. Για να μη θεωρηθεί όμως ότι αποφεύγω να απαντήσω προσωπικά για τον Τσίπρα που γίνεται λόγος,ότι έταξε πολλά που δεν μπορούσε να κάνει,προκειμένου να πάρει την εξουσία, έχω να πώ τα εξής: όποιος πιστευει,πως εγώ στηρίζω ,την νέα διακυβέρνηση,εξ αιτίας του Τσίπρα,ή δεν παρακολουθεί τους σχολιασμούς μου ,ή απλά κάνει λάθος.
Και αυτό γιατί κάθε διακυβέρνηση,δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο αλλά ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων,που δουλεύουν για την συγκρότηση της πολιτικής του. Λέω λοιπον πως:
Τούτοι εδώ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ, και δεν εννοω πως, δεν μπορεί να υπάρξουν ανάμεσά τους, κλεφτρόνια.Όχι.
Εννοώ,ως σύστημα διακυβέρνησης.Εννοώ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατ επάγγελμα κλέφτες όπως εξελίχθηκαν οι προηγούμενοι. Αυτό εννοώ.
Τούτοι εδώ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ,να βάλουν σε τάξη ,την Δικαιοσύνη. Ποιά δικαιοσύνη; Αυτήν που ένα σύστημα,που δούλευε από πίσω, για να στέλνει τις υποθέσεις στο αρχείο,για να καθαρίζει το σκηνικό.Οι υποθέσεις της SIEMENS,οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς,η υπόθεση Βγενόπουλου, που οδήγησε την Κύπρο σε χρεωκοπία,και άλλες,ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ για επανεξέταση, όταν οι ποηγούμενοι τις είχαν στείλει στο αρχείο.
Τούτοι εδώ, παλεύουν να βάλουν σε τάξη,την ανομία των τηλεοπτικών συχνοτήτων
που οι προηγούμενοι ,για 17 χρόνια,είχαν αποδεχτεί αυτήν την ανομία αυτή, ως αρχή τους. Όσες ενστάσεις και να έχω,πρός το καλύτερο,όμως . ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΤΩΡΑ και δεν έγινε, χτές.
Επομένως δεν είναι μόνο θέμα Τσίπρα.Πρέπει λοιπόν να είμαι ευχαριστημένος που έταξε περισσότερα από όσα μπορούσε να κάνεις; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΕΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. Γιατί πάντα ,εγώ, τις όποιες εξαγγελίες,ένος Κυβερνήτη,τις παίρνω,ΤΟΙΣ ΜΕΡΗΤΟΙΣ, και τις σημειώνω σε ένα δισέλιδο τετραδίου που έχω στο ράφι,όπου με έναν κόκκινο στυλό,υπογραμμίζω κάθε φορά,για να κάνω στο τέλος τον δικό μου λογαριασμό,συνήθως πρίν,από κάθε εκλογική αναμέτρηση.Έτσι λειτουργώ εγώ.
Έχω επομένως απαιτήσεις,από κάθε διακυβέρνηση,όποια κι αν είναι αυτή, όχι μόνο να με πείσει,περι αυτών που εξαγγέλλει, ΑΛΛΑ και να μου δικαιολογήσει,για ζητήματα που δεν προχώρησαν,τους λόγους που συνέβει αυτό.
Επειδή ο καθένας βλέπει την Πολιτική ,με τα δικά του μάτια,όπου δικαιολογεί και απορρίπτει,με τα δικά του μέτρα και σταθμά, το πάω λίγο παραπέρα.
Είναι στις υποχρεώσεις , της κάθε διακυβέρνησης να πείσει,τον κάθε πολίτη,για την ορθότητα της πολιτικής.ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.Εάν δεν το κάνει,υπάρχουν και οι εκλογές, που σημαίνει,πως δεν είμαι ούτε ο Τσίπρας,ούτε ήταν ποτέ φιλαράκι μου ,για να τον δικαιολογήσω. Κρίνω επομένως και τοποθετούμε,απέναντι σε ένα σύστημα διακυβέρνησης συνολικά και διεκδικώ για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, το καλύτερο.
Αυτό ,απαντάει,εμμέσως και στα πρόσωπα. Δεν μπαίνω επομένως στην λογική των ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, από τους περισσότερους που ειναι θυμωμένοι με τον Τσίπρα ,επειδή έταξε περισσότερα από όσα μπορούσε να κάνει,επειδή, κι ας είμαστε ειλικρινείς, αυτοι, οι ελάχιστοι ,από τους πολλούς,που επαναλαμβάνω είναι θυμωμένοι με τον Τσίπρα, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ξεκάθαρα, εκ του αφανούς,εκ του ασφαλούς και εξ αντιδιαστολής.......Μητσοτάκη,κι ας μή το λένε.
Το παλαιό πολιτικό σύστημα,με όποια πρόσωπα κι αν παίξει, από εδώ και πέρα, ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ. Είναι υπόλογο, για τα δεινά, των Ελλήνων. ΣΕ ΟΛΑ του, έχει αποτύχει. Και μάλιστα, ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ,για τα λάθη του,που με μεθοδευμένη επιτήδευση, αποφεύγει, η κατάληξή του θα είναι μία και μόνη,και λέγεται ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ.Το βλέπουμε στο ΠΑΣΟΚ,θα το ζήσουμε και στην Ν.Δ, όποτε κι άν γίνουν εκλογές. Η Ν.Δ ,δεν πλήρωσε ακόμη,τίποτα.Δεν τελείωσε,το κακό που συνέβει στην Ελλάδα,μόνο με το χάσιμο των εκλογών.¨Οταν χάσεις την ζωή σου, αυτό είναι το ελάχιστο, που ζητάς.
Περί του δυσώδους συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, ομιλούν και οι πέτρες εδώ και εάν υπάχει κάποιος που διαφωνεί μ αυτήν την κατάντια,αυτήν την ντροπή,και θεωρεί υπερβολικές αυτές τις κρίσεις μου, εδώ είμαστε για να τις κουβεντιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου