Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Kαλο μηνα και καλο φθινοπωρο απο Αντωνη

Αντώνιος Βασιλάκης
Αγαπημενοι φιλοι και αγαπημενες φιλες μου, μας ευχομαι καλο μηνα και καλο φθινοπωρο (θα ξαναευχηθουμε στις 21 του μηνα - αλλα δεν πειραζει). Αρχη της Ινδικτου και του εκκλησιαστικου ετους. Ολοι με υγεια και χαρα να περοσουμε κι αυτο το μηνα κι αυτην την εποχη. Και στην πολυπαθη πατριδα, να ευχηθουμε καλυτερες μερες!
Λιγα λαογραφικα του Σεπτεμβρη:
"Ο Σεπτέμβριος, οφείλει την ονομασία του στο λατινικό septem = επτά, καθώς στο πρώιμο ημερολόγιο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας ήταν ο έβδομος μήνας. Στην Κρητη ακουγεται και Σετεμπρης. Είναι ακόμη γνωστός με τα ονόματα Σταυρίτης και Σταυριάτης από τη γιορτή του Σταυρού (14/9) καθώς και Τρυγητής, Τρυγομηνάς και Σποριάρης (από τις αντίστοιχες γεωργικές εργασίες). Πολύ σημαντική θεωρείται η πρώτη μέρα του (σε άλλα μέρη η τελευταία του Αυγούστου) κατά την οποία άλλοτε έκλεινε το έτος σύμφωνα με τη μέτρηση του χρόνου σε ινδικτιώνες, γι' αυτό και ονομάζεται κλειδοχρονιά'.
Και βεβαια μια, δυο φορες σημαδιακη, μερα του ειναι η 3η του Σεπτεμβρη: 1. 1843, Επανασταση των Καλλεργη και Μακρυγιαννη κατα του Οθωνα και 2. 1974, Ιδρυση του ΠαΣοΚ απο τον Ανδρεα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου