Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ: Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι

Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ, της Δήμητρας Σωκράτους
Ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας για τον καρκίνο. 
Πώς η δύναμη, το θαύμα και η αγάπη της καρδιάς της μικρής Μαίρης μπορούν να την οδηγήσουν στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής και των προκλήσεών της; 

Η Μαίρη κι ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της μικρής ηρωίδας να το βρει και να το γνωρίσει. Περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς συναντά πλάσματα που της προσφέρουν τις γνώσεις και το φως τους, βοηθώντας την να κατανοήσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό. 
Θα έρθει άραγε η στιγμή ν’ ανταμώσει με το Λευκό της Μπιζέλι; Και τότε, τι; 
Η Μαίρη, αποδεχόμενη την πρόκληση του Λευκού Μπιζελιού –σύμβολο για κάθε τι άγνωστο, δύσκολο και διαφορετικό– καταφέρνει να μυηθεί στη δικιά της ‘παιδική’ σοφία, ομορφιά κι αρμονία. 
Μια ιδιαίτερη ιστορία που επιχειρεί με αξιοσημείωτη προσοχή κι ευαισθησία να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σ’ επαφή με τις ‘πραγματικότητες’ ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει. 
Μια ιστορία δοσμένη μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ με τη ‘θεραπευτική’ συνοδεία των φωτεινών χρωμάτων της εικονογράφησης της εικαστικού δρος Στέλλας Καραγιώργη, η οποία περιλαμβάνει σύμβολα και φιγούρες από αρχαϊκά αγγεία. 


Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες Δασκάλου και Μαθητή.
Πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια (με δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, θεατρικού παιχνιδιού και παιχνίδια) για παιδιά κι ενήλικες βασισμένα στην ιστορία του βιβλίου. 

Με την ευχή, ο καρκίνος, ν' αναγράφεται σύντομα μονάχα... στα ζώδια. Κι όχι στις ανθρώπινες ζωές. 

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Δήμητρα Σωκράτους
Συγγραφέας 'Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι'
Εκπαιδευτικός/ εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Τ: 00 357 99 54 25 56
Emairileukompizeli@gmail.com            
'f': ‘Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι’ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου