Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Β.ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Xθες ο Ιταλός καθηγητής, τραγουδοποιός, διανοούμενος, αριστερός Roberto Vecchioni.
μιλώντας στους σπουδαστές του Λυκείου Cotugno dell’Aquila, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, παρουσιάζοντας το τελευταίο του βιβλίο "Non importa quanto si vive ma con quanta luce dentro" (Δεν έχει σημασία πόσο ζεις, αλλά πόσο φως έχεις μέσα), τα είπε όλα με τη φράση:«Αγαπήστε τα Ελληνικά και θα κατανοήσετε τη ζωή».
Μιλώντας για το βιβλίο του “Il mercante di luce” (Ο έμπορας του φωτός), τόνισε: « Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως».
Ο Roberto Vecchioni, ευτυχώς δεν γνωρίζει και σίγουρα δεν θα τον γνωρίζει ο Φίλης κι ο κάθε Φίλης, αυτά τα μορμολύκεια της κοσμοπολίτικης εγχώριας "αριστεράς", γιατί έκλεισε τη διάλεξη-διάλογο με τους σπουδαστές, με το εξής καταπληκτικό: «Σ' αυτούς που σας λένε: "Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά; Είναι μια νεκρή γλώσσα που δεν την μιλούν πλέον, τι μετράει να την μελετήσεις; Εσείς απαντήστε χωρίς φόβο "Τι ξέρεις εσύ που δεν την μελέτησες;". Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως το κάνεις».
Την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κυριαρχίας του 4ου Ράιχ, σε μια Ευρώπη εμπόρων όπλων και με νεκρή της ελληνική "διανόηση", αλλά και την εκκλησία που στοχεύει τα κονδύλια των επιχορηγήσεων και την παγκόσμια εκκλησία (όπως την παγκόσμια κυβέρνηση), διανοούμενοι σαν τον Roberto Vecchioni, είναι οι σπίθες μιας φωτιάς που μπορεί να φέρουν την ελπίδα.

http://www.press-gr.com/2017/03/blog-post_4100.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου