Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τέλος στα διαδικτυακά φαινόμενα τύπου “Μουσσά-Μαυρίκου”, βάζει ο Νίκος Παππάς … Τα σάιτ αποκτούν “ταυτότητα” !


Το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. «Ανοίγει μια νέα σελίδα για τη διαδικτυακή ενημέρωση στην Ελλάδα και τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ της επαρχίας», τόνισε ο Νίκος Παππάς.«Όσοι δεν κάνουν αίτηση έχουν κάτι να κρύψουν; Μήπως οι δημοσιογράφοι δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας; Μήπως έχουν μικρή επισκεψιμότητα και παρουσιάζουν κέρδη;», αναρωτήθηκε ο Δημ Τζανακόπουλος
Nikos Pappas, the Greek Minister of Digital Policy, Media and Telecommunications presents the Digital media enterprise registry in Athens, Greece on Mar. 7, 2017 / Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς παρουσίασε το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου, 2017

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασαν τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, κάνοντας λόγο για σημαντικό βήμα στον χώρο του διαδικτύου, στο θέμα της κατανομής των κρατικών διαφημίσεων, αλλά και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι μισές επιχειρήσεις από τις εγγεγραμμένες /πιστοποιημένες στο Μητρώο είναι από την περιφέρεια, συνολικά 400 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αίτηση στο Μητρώο και οι 200 έχουν πιστοποιηθεί, υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλη τομή στην αξιοποίηση πόρων που διατίθενται προς κρατική διαφήμιση και υπέρ των επιχειρήσεων διαδικτυακής ενημέρωσης».
«Τα δύο τρίτα των πολιτών επιλέγουν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους», τόνισε ακόμη, επισημαίνοντας ότι «Μητρώο σημαίνει πρόσβαση στη διαφήμιση αλλά και προστασία από την λογοκλοπή».
«Πρέπει να τηρήσουμε τον κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας», τόνισε επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τη σχετική εγκύκλιο να αναμένεται αύριο.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μίλησε για «ημέρα αναγέννησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα».
«Παραλήπτης είναι επιχειρήσεις που δε φοβούνται να αποκαλύψουν ποια είναι η μετοχική τους σύνθεση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση το καλύτερο σύστημα εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου