Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Παρατείνεται η προθεσμία για πληρωμή των εισφορών στο «παρά πέντε» λόγω των σοβαρών προβλημάτων.

Παράταση για τις πληρωμές των εισφορών ΕΦΚΑ έως τις 17 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Εργασίας καθώς τα προβλήματα με την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ήταν πολλά.
Η παράταση αφορά μισθωτούς και μη (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες). Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ημερομηνία έληγε στις 28 Φεβρουαρίου.
Επίσης, παράταση δίνεται στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της ΑΠΔ, μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών.
Την παράταση ζητούσαν φορείς της αγοράς προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στην υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και στον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, είχε ζητήσει να φτάσει τον ένα μήνα. «Κατά την πρόοδο της διαδικασίας λειτουργίας του νέου ΕΦΚΑ, έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ορθή συμπλήρωση και λειτουργία του μητρώου του Φορέα, τη σύνδεσή του με το ΤΑΧΙS, την ηλεκτρονική ανίχνευση των εκκαθαριστικών από τους ενδιαφερόμενους και την καθυστέρηση αποστολής και παραλαβής των ταχυπληρωμών των ασφαλισμένων».

«Λόγω ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, πολλοί συνάδελφοί μας ενδέχεται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, να μην έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με την καταβολή της τρέχουσας δόσης τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με αχρείαστους τόκους και παράλληλα να χάσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες συμμετέχουν και την ασφαλιστική τους ενημερότητα», προειδοποιούσε η ΕΣΕΕ.
ΠΗΓΗ
Η παράταση αφορά μισθωτούς και μη (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) και δίνεται προκειμένου στο ενδιάμεσο να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προέκυψαν με το νέο σύστημα.

EURO2DAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου