Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ  ΠΕΦΑΝΗ ΖΑΝΝΑ--ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ--ΚΑΡΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ

Ο Πλάτωνας ορίζει τη Δικαιοσύνη ως την αρμονική ανάπτυξη των τριών κύριων αρετών που ο ίδιος αναγνωρίζει: της Σοφίας, της Ανδρείας και της Σωφροσύνης.
Τον Ιούνιο του 2011 έγιναν οι αξιολογήσεις  εκπαιδευτικών για τις θέσεις  διευθυντών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας.

Στον πίνακα των υποψηφίων με βάση τα τυπικά προσόντα τους οι εκπαιδευτικοί Χριστοφοράτος Χριστόφορος, Πεφάνη Ζάννα  και Ελένη Καράλη  καταλάμβαναν τις  θέσεις  3η,   2η  και   10η  αντίστοιχα.
Η  αδικαιολόγητη βαθμολογία τους (5, 4 και 3 με άριστα το 15)  στην προφορική αξιολόγησή τους  (συνέντευξη) από τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ (Συμβούλιο επιλογής διευθυντών) που ορίστηκε γι αυτό το σκοπό, ανέτρεψε τη σειρά κατάταξης, με αποτέλεσμα  οι εν λόγω υποψήφιοι να  καταλάβουν την   16η,   17η και   24 θέση αντίστοιχα  αδυνατώντας έτσι να τοποθετηθούν ως διευθυντές στα σχολεία της προτίμησης τους.
Σήμερα, έξι (6) χρόνια αργότερα, μετά την προσφυγή τους στην ελληνική δικαιοσύνη με σκοπό να εξηγηθούν τα ανεξήγητα, η απόφαση του δικαστηρίου τους δικαιώνει ακυρώνοντας τους πίνακες τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης του 2011.
Στην Ελλάδα του 2017 , που ταλανίζεται όχι μόνο από την οικονομική κρίση αλλά και από την κρίση αξιών, η Νέμεσις απέδειξε ότι μπορεί, εξασφαλίζοντας την αξιοκρατία έστω και καθυστερημένα. να καταπολεμήσει την βούληση και τη διάθεση αυτών που θέλουν να αδικήσουν.
Ελπίζουμε ότι η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και παραδειγματικά προς αποφυγή αντίστοιχων κατάφωρων αδικιών στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου