Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Το μεγαλύτερο ναυάγιο, με τη μεγαλύτερη ποσότητα θησαυρού


Το μεγαλύτερο ναυάγιο, με τη μεγαλύτερη ποσότητα θησαυρού, συνεπάγεται φυσικά τη μέγιστη προσπάθεια διεκδίκησης του εν λόγω θησαυρού. Μετά την ανακάλυψη και την ανάσυρση του, το 2007, πάλι από την Odyssey Marine Exploration 17 τόνοι κερμάτων μεταφέρθησαν από το Γιβραλτάρ σε άγνωστη διεύθυνση στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστή η ανακάλυψή του πλοίου , η εθνικότητα του τέθηκε υπό συζήτηση. Το πλοίο βρέθηκε σε ένα αβέβαιο έδαφος, ενώ και η ηλικία και το μέγεθος του πλοίου ήταν επίσης πολύ ασαφή. Τα παραπάνω συνέβαλαν στο να γίνουν λίγα πράγματα γνωστά για το ναυάγιο.
Για να ξεπεραστεί αυτή η θολούρα -μιας και μιλάμε για το μεγαλύτερο θησαυρό στον κόσμο- κλήθηκαν εμπειρογνώμονες οι οποίοι βέβαια το μόνο που κατάφεραν ήταν να δηλώσουν την έκπληξη τους για τα “άνευ προηγουμένου” και “χωρίς σύγκριση” ευρήματα. Τελικά, η ισπανική κυβέρνηση διεκδίκησε δικαστικά το φορτίο, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι πιστεύει πως πρόκειται για το πλοίο Nuestra Senora de las Mercedes, το οποίο είχε βυθιστεί από τους Βρετανούς το 1804.
Το 2008, το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ παρενέβη για να διατάξει την Odyssey να γνωστοποιήσει τα ευρήματά της, δηλαδή την θέση του ναυαγίου, και τυχόν αντικείμενα και θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν. Οι πληροφορίες που η Odyssey παρείχε απέκλεισαν την υπόθεση ότι επρόκειτο για το Nuestra de las Mercedes. Μετά από πέντε χρόνια δικαστικού αγώνα τα δικαστήρια πήραν τελικά μια απόφαση υπέρ της Ισπανίας, και ο θησαυρός έπρεπε να της επιστραφεί. Στην Odyssey βέβαια έμειναν σχεδόν όλα τα προαναφερθέντα ναυάγια!


Περισσότερα: Ο μεγαλύτερος θησαυρός που βρέθηκε ποτέ (pics) | E-Radio.gr Θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου