Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μυαλό και όχι μαγκιά!

ΑΡΘΡΟ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
Μυαλό και όχι μαγκιά!
Ο συνδυασμός πολιτικού και δημοσιογραφικού λαϊκισμού είναι η κύρια πηγή της τριτοκοσμικής εμφάνισης και κυρίως της υπανάπτυξης της χώρας μας. Είναι ο λαϊκισμός που κρατά μακριά από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας τους υγιείς και σοβαρούς ανθρώπους, γιατί γνωρίζουν τι τους περιμένει αν κάνουν το λάθος και τολμήσουν να «πολιτευτούν». Και είναι πάγια τακτική των πολιτικών να αναθέτουν τη διοίκηση μεγάλων οργανισμών σε αφισοκολλητές των κομμάτων τους, με αμοιβές που μόνο ικανοί και έμπειροι managers δικαιούνται. Καθημερινά γίνονται συζητήσεις για το αν ο μισθός του βουλευτή πρέπει να είναι 6 ή 7 χιλιάδες ευρώ και κανείς δεν ενοχλείται με το γεγονός ότι η ανικανότητα πολλών εξ αυτών είναι αυτή που χρεοκόπησε τη χώρα. Ας πάρουν μισθό 10 και 15 χιλιάδες, αλλά να το αξίζουν. Φθάσαμε στο σημείο να αναλαμβάνουν τη σωτηρία της χώρας άνθρωποι αποτυχημένοι, που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους. Δυστυχώς, ο μεν λαός ψηφίζει ανάλογα με τα προσδοκώμενα ρουσφέτια, οι δε πολιτικοί αρχηγοί επιλέγουν ανάλογα με τον βαθμό υπακοής…

Έχουμε φθάσει στο ύψιστο σημείο της υποκρισίας, ώστε να γίνεται κύρια είδηση στα κεντρικά δελτία το γεγονός ότι ο μισθός μίας γραμματέως από 750 ευρώ έγινε 1000 και όχι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Διαμέρισμα 200 τ.μ. – σε ορισμένες περιοχές - αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης €25.000!!! Αν, δε, κάποιος κάνει το έγκλημα κατά της κοινωνίας και βρεθεί με πισίνα μεσαίου μεγέθους, που έχει ετήσιο κόστος συντήρησης €1.300, τότε θα βρεθεί με τεκμήριο €40.000! Ενώ αν είχες την τύχη-ατυχία να κληρονομήσεις σε κανένα Ψυχικό μία μονοκατοικία 400 τ.μ. που είναι αδύνατο να πουλήσεις, τότε θα βρεθείς με τεκμήριο διαβίωσης €151.000! Κόμπλεξ και μίσος προς όποιον η τύχη του χαμογέλασε έστω και λίγο! Ισότητα στην κακομοιριά και στη μιζέρια. Εν τω μεταξύ, το κόστος των πρόωρων συντάξεων εξακολουθεί να ανέρχεται στα 2.5 δις ευρώ. Δηλαδή κοντά στο ύψος του ΕΝΦΙΑ!
Την ίδια στιγμή, η ανθρωποφαγία των ΜΜΕ εκλαμβάνεται ως ενημέρωση και η υστερία κάποιων πολιτικών ως δείγμα ηγετικών ικανοτήτων!
Σημείωση

Αντί να έρχονται στην Αθήνα οι γεωργο-κτηνοτρόφοι με μαγκούρες και τρακτέρ και να κάνουν τη χώρα άνω κάτω, θα ήταν καλύτερα να αποκτήσουν ικανές συνδικαλιστικές ηγεσίες που να τους βοηθήσουν στην ανάταξη και στον εκσυγχρονισμό των αγροτο-γεωργικών καλλιεργειών τους. Έχουμε φθάσει στο γελοίο σημείο αντί να εξάγουμε, να εισάγουμε χοιρινά και βοδινά κρέατα αξίας 1.5 δις ευρώ από την Ευρώπη. Και αυτό όχι γιατί μας δεσμεύουν ποσοστώσεις. Μυαλό χρειαζόμαστε. Όχι μαγκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου