Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο Παύλος Παπαδάτος στην εκπομπή “KONTRA24” του Αιμίλιου Λιάτσου


Ο Παύλος Παπαδάτος στην εκπομπή “KONTRA24” του Αιμίλιου Λιάτσου


Πλήρως ενημερωμένος για τα οικονομικά δρώμενα της χώρας αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις ο Παύλος Παπαδάτος έκανε την διαφορά στο πάνελ της χθεσινής εκπομπής του Αιμίλιου Λιάτσου.  Στο πάνελ υπήρχαν διακεκριμένοι ομιλιτές αλλά όπως είπαμε ο Παύλος ξεχώρισε γιατί χωρίς να λαϊκίζει εξήγησε με απλά λόγια όχι μόνο τις απιτήσεις του ΔΝΤ για το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά αναφέρθηκε και στα τεκμήρια διαβίωσης του 2017 που οδηγούν όπως είπε στην κατάργηση της ιδιοκτησίας.
Οι άλλοι καλεσμένοι τυ Αιμίλιου Λιάτσου ήταν οι:
Βελόπουλος Κυριάκος – Πρόεδρος «Ελληνικής Λύσης»
Τσίρκας Βασίλης – Δικηγόρος - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Άρτας
Φωτήλας Ιάσων – Δικηγόρος – Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας
Παλάντζας Λάμπρος – Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ
Καρβούνης Σταύρος – Στέλεχος «Ένωσης Κεντρώων»  
(Νομικός-Οικονομολόγος, ειδικός επιστήμονας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους)
Μελιγγώνης Γιώργος – Πολιτικός Συντάκτης Εφ. «Η Αυγή», «matrix24.gr»

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις εκλογές της Ολλανδίας, αλλά ο Παύλος όπως είπαμε έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση και στα τεκμήρια διαβίωσης στην Ελλάδα. Τόνισε το γεγονός ότι συμφωνεί με το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα είναι αδύνατο να πετύχει τα πλεονάσματα 3,5% για το 2019 και η μόνη περίπτωση να παραμείνει το ΔΝΤ στη χώρα μας είναι εάν και εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάρει επιπρόσθετα μέτρα 2% επί του ΑΕΠ. Τι σημαίνει όμως αυτό;
Ότι θα πρέπει οι συντάξεις να μειωθούν τουλάχιστον 20% και το αφορολόγητο να κατέβει τουλάχιστον στα 6.000€. Επιπλέον, το ΔΝΤ απαιτεί, όπως είπε ο Παύλος, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή, που σήμερα είναι 29%, πράγμα που το συζητάει η κυβέρνηση, αλλά επιμένει να παραμείνει αμετάβλητο το 15% που είναι ο φόρος του μερίσματος.
Επιπλέον το ΔΝΤ απαιτεί τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή των ελεύθερων επαγγελματιών που σήμερα είναι 45%, αλλά ζητά να δοθεί στις εταιρίες η δυνατότητα να μπορούν να προβαίνουν σε ομαδικές απολύσεις.

Σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης που θα ισχύσουν το 2017, τόνισε ότι ισοδυναμούν με κατάργηση της ιδιοκτησίας! Γιατί δεν είναι δυνατόν κάτοχος διαμερίσματος 200 τμ σε πολλές περιπτώσεις να έχει τεκμήριο διαβίωσης 25.000€ και μια μονοκατοικία 350 τμ να αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης 121.000€.
Ακόμα και μια βάρκα 3 μέτρων έχει τεκμήριο 4.000€!

Θα πρέπει να τονιστεί ο κος Τσίρκας έδειξε άγνοια για τα τεκμήρια του 2017. Ο κος Παπαδάτος διερωτήθη πώς η Νέα Δημοκρατία δεν «έχει φέρει τα επάνω κάτω» στη χώρα προκειμένου να εκλογικευθούν τα εν λόγω τεκμήρια.

Τέλος συνέστησε στους αγρότες και τους γεωργούς να προσπαθήσουν για την ανάταξη και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών τους, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί και θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι αντί η χώρα μας να εξάγει κρεατικά, εισάγει βοδινά και χοιρινά από το εξωτερικό, αξίας 1,5 δις ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου