Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗς ΔΡΑΚΑΙΝΑς , ΗΣΥΧΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑXIKOTHTA ΤΟΥ, !!!!!!!!!!!!!!!! AΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ  :  ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΒΡΑΧΩΔΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ....ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΕ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 7000 ΕΤΩΝ, ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΡΕΚΛΙΖΟΝΤΑΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ....ΖΟΥΣΑ ΜΙΑ ΟΠΤΑΣΙΑ.... 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΘΥΛΗΚΟΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ...ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 7000 ΕΤΩΝ....ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ...ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ....ΔΕΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΑΓΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ !!!!



Georgia Stratouli Καπετάν-Γιώργη! Αγωνιάς, όπως κι εγώ για την αξιοποίηση του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής

Georgia Stratouli Καπετάν-Γιωργή! Αγωνιάς, όπως κι εγώ και άλλοι πολίτες για την αξιοποίηση του εξαίρετου πολιτισμικού πλούτου της περιοχής του φαραγγιού του Πόρου. Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα της Δράκαινας δεν πρόλαβαν να τα δουν οι κάτοικοι της περιοχής. Από χρόνων το συζητώ κ το προσπαθώ. Ήταν και είναι εφικτό, με λίγα χρήματα να γίνει μια εκθεση των ευρημάτων σε κτίριο του Πόρου. Το αίτημα μπορεί να υποβληθεί από το Δήμο ή/και την Περιφερειακη Ενοτητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης στην αρμόδια Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογιας. Προφανώς θα είμαι στο πλευρό της για την πραγματοποίηση της έκθεσης του υλικού. Όμως, ούτε και το μοναδικό για το είδος του στη χώρα Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 'Τα Μυστικα της Δράκαινας', αναρτημενο από 5ετίας στην ιστοσελίδα της Σπηλιάς (www.drakainacave.gr) δεν είναι γνωστό, ή δεν χρησιμοποιείται στα δημοτικά σχολεία του νησιού και του Ιονίου. Με περ. 4.000 ευρώ μπορεί να γίνει και αναβάθμιση αυτού του προγράμματος, ώστε -μεταξύ άλλων- να είνα προσιτό και στην αγγλική γλώσσα. Υπάρχουν αρκετές ακόμη προτάσεις. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ας αρχισουμε απο τα βασικά! Μόνο συλλογική προσπάθεια κατόπιν συζήτησης κ αποτελεσματικών κινήσεων των αρμόδιων φορέων (Δημοτική ή και Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού) κατόπιν αιτημάτων των πολιτών, π.χ. μέσω πολιτιστικών φορέων/συλλόγων μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα. Με συνέπεια, όμως, λόγων και έργων...!



George Diamantatos ΓΕΩΡΓΙΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ, ΒΙΩΜΑΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ...ΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ???? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΔΥΝΗΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ...ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ??????
Georgia Stratouli Δεν έχω αντίρρηση , προσυπογράφω τις απόψεις σου! Όμως, ενδιαφέρουν οι κινήσεις για την πραγμάτωση, την Ανάσταση ... των προσδοκιών!
George Diamantatos Georgia Stratouli ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ,ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΦΗΣΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ?????
Georgia Stratouli Ακριβώς! Το θέμα είναι η διεκδίκηση της μνήμης σας!!! Τάχω πει κ ξαναπεί!
George Diamantatos Georgia Stratouli ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ...ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΝΤΑΙ...ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΖΕΙ.......ΚΑΙ ΠΕΣ, ΠΕΣ, ΠΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ....ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ , ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ....ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ,ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ....ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ....ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ !!!!!
George Diamantatos ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ...Καπετάν-Γιώργη! Αγωνιάς, όπως κι εγώ για την αξιοποίηση του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής...

Georgia Stratouli Καπετάν-Γιώργη, σε ευχαριστώ πολύ! Έχω πάθος με τη δουλειά μου και δεν έχω κρύψει τον έρωτά μου για την επιστημονική δουλειά της εξαίρετης ομάδας μας με την συνεισφορα πολλών ανώνυμων κι επώνυμων πολιτών κ φίλων της περιοχής. Ειλικρινά, μέγιστο μέλημά μου, πλην των ενεργειών δημοσίευσης των Ανασκαφών κ Μελετών μας επί του αρχαιολογικού υλικού, που βρίσκονται σε καλή πορεία, είναι η συμβολή μου στην πολύμορφη αξιοποίηση και απόδοση αυτού του πλούτου στη σύγχρονη κοινωνία. Σε αυτό συνέκλιναν πάντα οι προσπάθειές μας, που αναγνωρίζονται εύκολα στη δημιουργία και συντήρηση μιας ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας για τις Ανασκαφές στο Σπήλαιο, ενός πρωτοποριακού Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Προγράμματος (που το επαίνεσαν -σε διάλεξή μου τον Δεκέμβριο του 2015- οι συνάδελφοι πανεπιστημιακοί στο Παν/μιο του Groningen Ολλανδίας) και
μιας σελίδας για τη Δράκαινα στο f/b ...


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου