Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ενημέρωση σχετικά με καταγγελίες Παραγωγών μας - ΕΝΩΣΗ ΑΓ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Προς       Αργοστόλι, 156/21.4.2017
κ. E. Aποστόλου, Υπουργό,  Υ.Α.Α.Τ., Αθήνα
κ. Ν. Αντώνογλου, Γεν. Γραμματέα Υ.Α.Α.Τ.,  Αθήνα
κ. Α. Θεοπεφτάτου Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης,  Αθήνα
κ. Θ. Γαλιατσάτο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Κέρκυρα
κ. Α. Καπρέλη,  Πρόεδρο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, Αθήνα
Μ.Μ.Ε.

Θέμα:  Ενημέρωση σχετικά με καταγγελίες Παραγωγών μας

   Παραγωγοί – μέλη του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης προσήλθαν σήμερα στα γραφεία του Ε.Α.Σ. όπου κατήγγειλαν, διαμαρτυρόμενοι έντονα, τον τρόπο ενημέρωσης που είχαν για επικείμενο επιτόπιο έλεγχο της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσης.

   Συγκεκριμένα δέχθηκαν τηλεφωνική κλήση από άγνωστα προς αυτούς κινητά και σταθερά τηλέφωνα όπου οι καλούντες χωρίς να δώσουν στοιχεία (ονοματεπώνυμο, φορέα που εκπροσωπούν, κλπ) τους ενημέρωναν αυτολεξεί  ότι «θα έχουν επιτόπιο έλεγχο στην εκμετάλλευση τους  για τα δηλωθέντα στη Αίτηση Επιδοτήσεων τους έτους 2016».
   Επειδή ο προαναφερόμενος τρόπος και ο χρόνος ενημέρωσης για επιτόπιο έλεγχο εκμετάλλευσης Παραγωγών είναι εντελώς απαράδεκτος.
   Επειδή σήμερα ολοένα και αυξάνει στη χώρα μας η τηλεφωνική απάτη και η εγκληματικότητα.
   Επειδή οι επιτόπιοι έλεγχοι εκμετάλλευσης Παραγωγών πραγματοποιούνται από 15 Ιουνίου κάθε έτους έως το τέλος Οκτωβρίου μόνο από εξουσιοδοτημένα  άτομα.
   Επειδή οι επιτόπιοι έλεγχοι εκμετάλλευσης Παραγωγών μπορούν να πραγματοποιηθούν  και αργότερα όταν πρόκειται μόνο λόγω καταγγελιών.
   Επειδή οι θιγόμενοι ΑγροΚτηνοτρόφοι αγανακτούν και διαμαρτύρονται  γιατί καλούνται σε επιτόπιο έλεγχο σε μια εποχή όπου υποβάλλουν τις φετινές Δηλώσεις Αγροτικών Επιδοτήσεων τους, ή Μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους αφενός και αφετέρου είναι η κορύφωση του αρμέγματος, του κουρέματος, της τυροκόμισης, της μάζωξης ζωοτροφών, κλπ.
    Επειδή η σύγχυση στους Αγροκτηνοτρόφους οξύνεται περισσότερο από την επιπρόσθετη ταλαιπωρία και τα συνεχή έξοδα που καλούνται να πληρώσουν, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν αν θα δοθεί ένα αίσιο τέλος στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές περιπέτειες τους και την καταβολή των επιδοτήσεων τους.
Σας  καλούμε να απαντήσετε
Αληθεύουν οι προαναφερόμενες καταγγελίες Παραγωγών  – μελών μας σχετικά με επικείμενους επιτόπιους ελέγχους κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των ;
Εάν αυτό ισχύει, ο τρόπος αφενός και αφετέρου ο χρόνος της ενημέρωσης από άγνωστα κινητά και σταθερά τηλέφωνα ατόμων τα οποία δεν δίνουν τα στοιχεία τους είναι ο ενδεικνυόμενος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ;

Τέλος,  δηλώνουμε ότι, ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης είναι υπέρ των επιτόπιων ελέγχων που γίνονται, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, ταυτόχρονα στον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου  και στις επιλέξιμες εκτάσεις και τα βοσκοτόπια που δηλώνονται και απεικονίζονται στους δορυφορικούς φωτο χάρτες.

Για το Δ.Σ. του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης


Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Πρόεδρος Δ.Σ. & Νόμιμος Εκπρόσωπος

Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου