Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου-Εκ του ΔΣ του ΠΣ «ΑΓΚΩΝΑΣ»

Δελτίο Τύπου

Τα μέλη του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Αγκώνας» ευχαριστούν από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, συντελεστές και κοινό συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσής μας με τίτλο «Στο αντάμωμα των τεχνών- η ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων  του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 19/4/2017 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου.
Το αντάμωμα των τεχνών έλαμψε με την  ένταση μιας ιδιότυπης πρόσκλησης, μιας πρόσκλησης-πρόσκλησης, όπου ο λόγος συναντά την εικόνα, η πόλη το χωριό, η καταξίωση, το πάθος του πρώτου ξεκινήματος, ο νέος, τον παλαιό, το παιδί, τον πατέρα, η εξέλιξη, την μνήμη. Η Κεφαλονιά, ένα νησί αντιθέσεων,  μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα αξιοποιώντας γόνιμα αυτές ακριβώς τις αντιθέσεις, ξεκινώντας πρωτίστως από τους ανθρώπους. Απαλλάσσοντάς τους από ιδιότητες, ρόλους, γνώσεις, ηλικίες, αξιώματα, μπορεί και πρέπει να συνθέσει ένα έργο πολιτισμού, όπου ο ένας βαδίζει πλάι στον άλλο, απλώνει το χέρι στον άλλο, μιλά με το βλέμμα, με το νεύμα, την εικόνα, διδάσκεται και διδάσκει.
Η κοινωνία των τεχνών, μετατράπηκε όμορφα, θαρρετά, με απλότητα και σεβασμό σε κοινωνία ανθρώπων.  Οι δύο τιμώμενοι εξαίρετοι Άνθρωποι ο Ηλίας Τουμασατος και ο Κώστας Ευαγγελάτος, προσηνείς ευγενείς και τόσο σημαντικοί, απέδειξαν  με το μεγαλείο του ταλέντου και της ψυχής τους, αντάμα με την σχεδόν ονειρική παρουσία της γαλλικής σχολής Αργοστολίου, πόσο υπέροχα συνυπάρχει ένας αλώβητος ορεινός τόπος στο κεντρικό θέατρο της πρωτεύουσας του νησιού, πόσο αρμονική φαίνεται η σύνθεση ενός πολυσχιδούς πολιτιστικού προϊόντος.
Ευχαριστούμε ειδικά την ΚΕΔΗΚΕ, για την ευγενική διάθεση του χώρου και του προσωπικού της  που ειλικρινά εργάστηκε με υποβάλλοντα ζήλο, όλους τους αιρετούς και εκπροσώπους φορέων που παραβρέθηκαν στα δρώμενα, τους συντελεστές της παράστασης και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή της, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλλαν το γεγονός, το ένθερμο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.


Με εκτίμηση

Εκ του ΔΣ του ΠΣ «ΑΓΚΩΝΑΣ»



Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου.
http://www.kefaloniamas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου