Κάθε χρόνο στον κόσμο γιορτάζεται στις 7 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948. Κάθε χρόνο, επιλέγεται ένα θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το οποίο αναδεικνύει κάποιον σημαντικό τομέα, άμεσης προτεραιότητας για τον ΠΟΥ.
Δυστυχώς παρά τα όσα λέγονται από επίσημα χείλη ότι όλα είναι καλά και πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν αποκατασταθεί, η πραγματικότητα είναι τραγική.
Όποιος ζει την καθημερινότητα στο χώρο της υγείας βιώνει μια τραγική κατάσταση σε όλους τους τομείς. Ο κόσμος πραγματικά έχει εξαθλιωθεί και δεν έχει να πληρώσει ούτε για τα απαραίτητα. Αυτό έχει ως συνέπεια να περιορίζει τις επισκέψεις του στους γιατρούς και πολλές φορές φτάνει στο σημείο να μην παίρνει τα φάρμακά του ή ακόμα χειρότερα να θέλει να τα πάρει αλλά να μην τα βρίσκει λόγω ελλείψεων.
Πριν λίγες μέρες έκθεση της Unicef αναφέρει ότι φτώχεια και πείνα βασανίζουν περισσότερο από μισό εκατομμύριο παιδιά στην Ελλάδα. Παρατηρείται μια δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 22,6% το 2008, στο 55,1% το 2014. Μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και έγινε με την συμμετοχή των iatrikanea και medlabnews.gr και διεξήχθη στο ιδιωτικό πρωτοβάθμιο χώρο της υγείας διαπιστώνει ότι έχει αλλάξει η προληπτική συμπεριφορά σε 80% των Ελλήνων, κυρίως λόγω οικονομικής μεταβολής τους. Αυτό θα έχει συνέπειες στο αμέσως επόμενο διάστημα αφού θα αυξηθούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα που δεν θα έχουν αντιμετωπισθεί έγκαιρα καταστάσεις μετά από προληπτικούς ελέγχους. .....................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου