Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ριφόρτσο Πολιτιστικός Σύλλογος

Δελτίο τύπου






Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου στον Πλατρειθιά Ιθάκης, η εκδήλωση με τίτλο : “Η βόρειος Ιθάκη στο πέρασμα του χρόνου”, που ήταν συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ», του Κοινωφελή Ομίλου Πλατρειθιά και του Δήμου Ιθάκης.

Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γέμισε από κόσμο που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες και απόλαυσε κυριολεκτικά το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών αναδείχθηκαν πληροφορίες από την επίσκεψη του Λουδοβίκου Σαλβατώρ στις αρχές του 1900 στην Ιθάκη, τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Heurtley το 1930 και από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 που παρουσίασαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Διονύσης Φωκάς και ο Αντιπρόεδρος κ. Τηλέμαχος Καραβίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας και η πρόεδρος της κοινότητας Πλατρειθιά κ. Ζαχαρένια Γαβρίλη, παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Δήμου Ιθάκης κ. Πάνος Δόριζας και ο πρόεδρος του Κοινωφελή Ομίλου Πλατρειθιά κ. Γιάννης Τρέλλης.

Στη συνέχεια ένας αέρας Ιονίου “ξεχύθηκε” στον χώρο της εκδήλωσης, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς “Ο Μπάλλος” παρουσίασε διάφορους χορούς της Επτανήσου και οι κανταδόροι της Χορωδίας Αργοστολίου τραγούδησαν Επτανησιακές καντάδες και Αριέτες που απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου.

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή της εκδήλωσης μας, και ιδιαίτερα τον κ. Λιάτο για την βοήθεια του στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου