Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Γαλλοϊσπανική σύραξη.

παλιο μηνυμα χαρτης Σπυρου Ροκκου
Έτσι μας λέανε οι Γάλλοι το 1726 !!
Και θα γένει Γαλλοϊσπανική σύραξη.
(επειδη  η κοιλαδα σε δικο μου χαρτη μεσα στο στενο λεγοταν Ισπανιας)

Kαι σημειωση  φιλε Σπύρο,,ο χαρτης σου δειχνει  και νησακι το σαρακηνικο!
(δικαιωνει τον Αβρααμ!!)
Φωτογραφία του Avraam Panagatos.

2   φρέσκα  σχόλια σε  


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE

  1. Απάντηση στο e-poros19 Δεκεμβρίου 2017 - 2:28 μ.μ.

    Άμα πάρουμε τα λεγόμενα του Βιργίλιου που γνώριζε και αυτός ό,τι και ο Στράβωνας πιστεύω λόγω χρόνου γεννήσεως, τότε η σημερινή Λευκάδα είναι πιο πάνω από την Ιθάκη (γιατί περιγράφει το ακρωτήριο Λευκάτα σαν πιο πάνω από την Ιθάκη) και πριν την Ιθάκη ανεβαίνοντας από Στροφάδια συναντά τη Ζάκυνθο (έτσι ονομαζόταν τότε), το Δουλίχιο, τη Σάμο και μετά το Νήριτο και μάλιστα τα απότομα βράχια του.
    Άρα η Ιθάκη είναι πριν τη Λευκάδα και μετά Ζάκυνθο, Δουλίχιο, Σάμο άρα ή η Έρισσος ή η σημερινή Ιθάκη. Από την πιο λεπτομερή περιγραφή του υποτίθεται ότι Ιθάκη είναι η Άσσος (Έρισσος) γιατί προφανώς εκεί υπήρχαν από τότε αρχαία τείχη (τα πολυγωνικά θεμέλια των τωρινών Βενετσιάνικων), που περνώντας πλοίο από εκεί τα έβλεπε να ξεχωρίζουν σαν αρχαία πόλη.
    Τώρα για τον Αίνο όπως έχω αναλύσει στο blog μου είχε ανέκαθεν όνομα σχετικό με τον θεό Άνου των Φοινίκων όπως και η Αλ Σαμ – Σάμος – Συρία χα χα.
    Άρα το Νήριτο ξεχωριστό βουνό.
    Για τον Άδη οι τότε αρχαίοι πίστευαν ότι μετά τη στεριά που ήξεραν γύρω τους (η γη ήταν επίπεδη σαν ταψί για αυτούς), κυκλοφορούσε ένας ποταμός ο Ωκεανός που χώριζε τους ζωντανούς από τσου ψόφιους χα χα.
    Και ειδικά μετά το Γιβραλτάρ που επήε ο Οδυσσέας, έκαμε μια μέρα ταξίδι για να τον διαπλεύσει. Τα άλλα περί Αχέροντα δε ξέρω πότα βγήκανε, αλλά το ταξίδι αφού τα τίναζες μάλλον γινόταν μόνο από κάτω από τη γή και όχι εναερίως. Λίγο μπέρδεμα βέβαια…
    Και να πείς σε όσους ανάβουνε καντήλια τσου τάφους, ότι καντήλια (λυχνάρια δηλαδής) ανάβανε τσου τάφους από πριν τον Οδυσσέα για να δείχνει επιφανής ο τάφος, άσχετα ποιο κερατά είχε μέσα (καλόν ή κακόν), άρα πλήρως ειδωλολατρικό έθιμο και ίσως σιχτιρισμένο από τον Χριστό.
    Το πεζός ή όχι μάλλον δεν έχει κάποια αξία να αναλύεται γιατί απλά στο νησί της Ιθάκης δεν έχω διαβάσει κάποιον να πήγε ή έφυγε με τα πόδια.
    Αυτό ομολογουμένως δεν περίμενα να έχει τεθεί για έρευνα.
    Βέβαια ο καθείς κατά τα μυαλά του και εγώ αυτά τα λιγουλάκια έχω…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαλλον αντι να με ξεμπερδεψεις με μπερδεψες χειροτερα χαχα.,,, Εφκιο το αλλο εθιμο με τα κερματα στα ματια του νεκρου,, (για τον Βαρκαρη που θα το παει στον Αδη) ηταν πολυ καλο,, και χρησιμο,,γιατι τωρα μπορουμε με βαση το νομισμα να βρουμε την χρονολογια περιπου ταφης, και επισης συνηθως οι βασιλικοι ταφοι,,χτιζοταν οπως εχω ακουσει κοντα σε ποταμια,, (λογο του ταξιδιου ισως) Εξου και των Τζαννατων ειναι ακριβως στην διακλαδωση δυο ποταμιων,,αυτου που ερχεται απο Πυργι, και αυτου που ερχεται από Αγια Ειρηνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου