Αγαπητέ Δανιήλ άμα με τέτοιους συσχετισμούς προσπαθείς να βρεις το αρχοντικό του «θείου» Οδυσσέα να σε βοηθήσω λιγουλάκι και εγώ: Λοιπόνε η Τροία ήτανε πιο κοντά στη θάλασσα γιατί τώρα έχει αλλάξει η περιοχή λόγω προσχώσεων από το ποτάμι. Έπειτα ξέχασες τις Μυκήνες (15 Km) από θάλασσα και την Τίρυνθα 1,5 Km αντίστοιχα. ΟΠΟΤΕ ??? Για γδες και εφκείο το περίεργο: Έδεκει σε εφκειό το παλιόσπιτο τση Κνωσού υπάρχει και αποικία του Οδυσσέα προφανώς, ΝΕΣΣΟΣ το όνομα! Και για να σε βοηθήσω περισσότερο Nέσσος = Νάσσος = Άσσος! Κακακακακακακα.
Αλλά άσε τσι δικιές μου βοήθειες και πές μου πώς διάολο οι μνηστήρες ξεχωρίσανε το καράβι των συντρόφων τσου να έρκεται από την αποτυχημένη ενέδρα, πάνου από το παλάτι 5 Km και βάλε μακριά? Τα τηλεμπάνιστρα δεν τα ανακαλύψανε πρώτοι οι Ολλανδοί? Ή τσου τα πήε μπεσκέσι ο Λαέρτης τότενες με την Αργοναυτική εκστρατεία και μας κοροϊδέψανε ??
ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΡΟΙΑ ,, ΛΑΡΙΣΣΑ=ακροπολη κατα την εποχη των Πελασγων ο δοιηκητης της Ακροπολης=ΛΑΕΡΤΗΣ απο την αρχαια λεξη "Λαρς" απο το λαρς και ο "Lord" στα αγγλικα
Μπορεί να κάνεις ελαφρώς πλάκα με τη λέξη Λάρισα αλλά δε με πιάνεις αδιάβαστο. Είναι παρεμφερής λέξη των Αλαλκομενών, για αυτό και ο Οδυσσέας – Λαέρτης ήταν Αλαλκομένιοι κατά Όμηρο. Πριν 4 και βάλε χρόνια έγραψα: - «Η λέξη λοιπόν Αλαλκομενές είναι «Ελληνοποίηση» της Φοινικοαραβικής λέξης Αλ Αλκομενές. Το Αλ είναι το συνηθισμένο Φοινικοαραβικό άρθρο (και Ελ ενίοτε) όπως η λέξη Αλ – Γέρι (Αλγέρι). Η λέξη που συνοδεύει το άρθρο Αλ, έχει Φοινικική ρίζα από το «Αλκαλά» που σημαίνει φρούριο, οχυρό από την οποία και το γνωστό Αλκαζάρ (Αλκάσαρ).». - Περισσότερα στο: - www.portoassos.gr/odisseas-alalkomenios/
Και έχω το εξοχικό του Λαέρτη φωτό για το μέλλον και για άσσο στο μανίκι, γι αυτό μη μου κολλάτε από κειαπουκάτου.
Χα χα χα χα χα Άσε που εψές το απόγιομα πέρασα μέσα από τη καρδιά του Ζορμπά αλώβητος όπως ο Δυσσέας από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και μου έμεινε και το αυτοκίνητο, όχι σα το πρόγονο που έχασε το σκάφος. Κακακακακα…
Ας πιασουμε ασχετο με ολα τα παραπανω και λιγο Κωσμα Αιτωλο.περπατησε λεει αρκετα το νησι μας και ειδικα την Ασσο. Προβλεψε λεει οτι τα σπιτια δεν τα εχετε καλα και θα πεσουν.θα ψαξω το βραδακι με χρονο μου να βρω λεπτομεριες εκτος αν πανω στο θεμα εισαι ενημερος
Καλά εφκειό το πρόβλεψε γιατί είχε πληροφορίες από το προπάππο του κ. Άκη Τσελέντη χα χα χα. Εκειό που ξέρω είναι ότι έριξε λέει κάτι κατάρες σε κάποιους ή κάποιες πράμα αδύνατο κατ΄εμέ ένεκα του ήθους και της παιδείας του. Και το άλλο που δεν γνωρίζω είναι, βάσει ποιού γεγονότος έγινε πολιούχος του χωριού? Είμαι γλέπεις οπαδός του «ερευνάτε τας γραφάς» (από τι να γράψω του «Θρύλου» ορέ!) χα χα.. Και για να δείτε πόσο αλήθεια ήτανε με τα σπίτια δείτε το:
Αγαπητέ Δανιήλ άμα με τέτοιους συσχετισμούς προσπαθείς να βρεις το αρχοντικό του «θείου» Οδυσσέα να σε βοηθήσω λιγουλάκι και εγώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόνε η Τροία ήτανε πιο κοντά στη θάλασσα γιατί τώρα έχει αλλάξει η περιοχή λόγω προσχώσεων από το ποτάμι. Έπειτα ξέχασες τις Μυκήνες (15 Km) από θάλασσα και την Τίρυνθα 1,5 Km αντίστοιχα. ΟΠΟΤΕ ???
Για γδες και εφκείο το περίεργο:
Έδεκει σε εφκειό το παλιόσπιτο τση Κνωσού υπάρχει και αποικία του Οδυσσέα προφανώς, ΝΕΣΣΟΣ το όνομα!
Και για να σε βοηθήσω περισσότερο Nέσσος = Νάσσος = Άσσος!
Κακακακακακακα.
Αλλά άσε τσι δικιές μου βοήθειες και πές μου πώς διάολο οι μνηστήρες ξεχωρίσανε το καράβι των συντρόφων τσου να έρκεται από την αποτυχημένη ενέδρα, πάνου από το παλάτι 5 Km και βάλε μακριά?
Τα τηλεμπάνιστρα δεν τα ανακαλύψανε πρώτοι οι Ολλανδοί?
Ή τσου τα πήε μπεσκέσι ο Λαέρτης τότενες με την Αργοναυτική εκστρατεία και μας κοροϊδέψανε ??
Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα.
ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΡΟΙΑ ,, ΛΑΡΙΣΣΑ=ακροπολη κατα την εποχη των Πελασγων
ΑπάντησηΔιαγραφήο δοιηκητης της Ακροπολης=ΛΑΕΡΤΗΣ
απο την αρχαια λεξη "Λαρς"
απο το λαρς και ο "Lord" στα αγγλικα
Μπορεί να κάνεις ελαφρώς πλάκα με τη λέξη Λάρισα αλλά δε με πιάνεις αδιάβαστο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι παρεμφερής λέξη των Αλαλκομενών, για αυτό και ο Οδυσσέας – Λαέρτης ήταν Αλαλκομένιοι κατά Όμηρο.
Πριν 4 και βάλε χρόνια έγραψα:
- «Η λέξη λοιπόν Αλαλκομενές είναι «Ελληνοποίηση» της Φοινικοαραβικής λέξης Αλ Αλκομενές.
Το Αλ είναι το συνηθισμένο Φοινικοαραβικό άρθρο (και Ελ ενίοτε) όπως η λέξη Αλ – Γέρι (Αλγέρι).
Η λέξη που συνοδεύει το άρθρο Αλ, έχει Φοινικική ρίζα από το «Αλκαλά» που σημαίνει φρούριο, οχυρό από την οποία και το γνωστό Αλκαζάρ (Αλκάσαρ).».
- Περισσότερα στο:
- www.portoassos.gr/odisseas-alalkomenios/
Και έχω το εξοχικό του Λαέρτη φωτό για το μέλλον και για άσσο στο μανίκι, γι αυτό μη μου κολλάτε από κειαπουκάτου.
Χα χα χα χα χα
Άσε που εψές το απόγιομα πέρασα μέσα από τη καρδιά του Ζορμπά αλώβητος όπως ο Δυσσέας από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και μου έμεινε και το αυτοκίνητο, όχι σα το πρόγονο που έχασε το σκάφος. Κακακακακα…
Ας πιασουμε ασχετο με ολα τα παραπανω και λιγο Κωσμα Αιτωλο.περπατησε λεει αρκετα το νησι μας και ειδικα την Ασσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροβλεψε λεει οτι τα σπιτια δεν τα εχετε καλα και θα πεσουν.θα ψαξω το βραδακι με χρονο μου να βρω λεπτομεριες εκτος αν πανω στο θεμα εισαι ενημερος
Καλά εφκειό το πρόβλεψε γιατί είχε πληροφορίες από το προπάππο του κ. Άκη Τσελέντη χα χα χα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκειό που ξέρω είναι ότι έριξε λέει κάτι κατάρες σε κάποιους ή κάποιες πράμα αδύνατο κατ΄εμέ ένεκα του ήθους και της παιδείας του. Και το άλλο που δεν γνωρίζω είναι, βάσει ποιού γεγονότος έγινε πολιούχος του χωριού?
Είμαι γλέπεις οπαδός του «ερευνάτε τας γραφάς» (από τι να γράψω του «Θρύλου» ορέ!) χα χα..
Και για να δείτε πόσο αλήθεια ήτανε με τα σπίτια δείτε το:
www.portoassos.gr/φρούριο-άσσου-οικία-του-προβλεπτή/
“Γάντι” μου έπεσε!!!! Κά κα κα κα κα κα κα κα κα.
Ζαμαρακατρανέμια. Έλεος .
ΑπάντησηΔιαγραφή