Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Σενάρια νέας διεθνής ύφεσης στον ορίζοντα


Μου προκαλεί μια μικρή ανησυχία για το μέλλον το γεγονός ότι η τωρινή πρωτόγνωρη δεκαετή περίοδος σημαντικής ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας, άρα και των διεθνών οικονομιών, θα μπορούσε το 2020 που θα είναι μια προεκλογική χρόνια για τους Αμερικανούς να περάσει σε μια νέα μεγάλη ύφεση με επιπτώσεις και στην Ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τις τωρινές δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ ο Αμερικανικός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει πει και κάνει τόσα πολλά για την Αμερικανική οικονομία και χρηματιστήριο, θα μπορούσε να ανατραπεί από κάποιο αριστερό πολιτικό τού Δημοκρατικού Κόμματος.


Πιο συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται σήμερα να υστερεί στις δημοσκοπήσεις έναντι του επικρατέστερου υποψηφίου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Τζο Μπάιντεν κατά -8,5%.

Η μη ανάδειξη του φίλο-επενδυτικού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε μια δεύτερη θητεία το 2020 θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία ως αφορμή να σπάσει η επενδυτική "φούσκα" στις αγορές. Έτσι όπως συνέβη και το μοιραίο 2008 όταν η προοπτική νίκης στις εκλογές του Νοεμβρίου των αριστερών Δημοκρατικών υποψηφίων τρόμαξαν τις συντηρητικές αγορές τότε με αποτέλεσμα για μένα την γνωστή σε όλους μας διεθνή χρηματοοικονομική κρίση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008.

Όμως, αισιοδοξώ πως ο Ντόναλντ Τραμπ που τα πηγαίνει τόσο καλά στον ουσιαστικό μηδενισμό της ανεργίας για όλους τους Αμερικανούς και στην ανάπτυξη των ΗΠΑ σε συνδυασμό με το γεμάτο όπλο της περαιτέρω μείωσης των Αμερικανών επιτοκίων από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα αποτρέψουν τα χειρότερα σενάρια που υπάρχουν από πολλούς για μια νέα αναμενόμενη παγκόσμια ύφεση που θα ολοκληρώσει τον τρέχοντα πρωτόγνωρο κύκλο μακρόχρονης διεθνής ανάπτυξης.

Άλλωστε, δεν πιστεύω πως η προοπτική εκλογής του τέως Αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα Τζο Μπάιντεν, κατά τον οποίο ανέβηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές, ότι από μόνη της θα προκαλέσει αυτή την φορά πρόβλημα στις διεθνείς αγορές.

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου