Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΤΡΟΥ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΦΩΚΑ


Με αγιορειτικη κατάνυξη τελέστηκε κι εφέτος στις 23 Ιουλίου 2019, ολονύχτια ακολουθία στην ιερά Μονή της Άτρου, αφιερωμένη στη μνήμη του αοιδίμου πρώην Ηγουμένου της Μονής ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΦΩΚΑ, που η διακονία του επί 40 χρόνια στη Μονή αποτέλεσε σημαντικό σταθμό ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης της.
Επί των ημερών της διακονίας του {1878-1018) η ιερά Μονή είχε καταστεί, πνευματικό οχυρό και  ζωτικός πνεύμονας για τους κατοίκους του Ξώμερου, που ανέπνεαν το οξυγόνο του Άγιου Πνεύματος, δίνοντας έτσι μαρτυρία ελεημοσύνης, αγάπης, ευσπλαχνίας και συμπόνιας προς όλους, οσους είχαν ανάγκη.

Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στους πιστούς της περιοχής και άσβιστη, στη μνήμη όλων, την παρουσια και προσφορά του. Αποτελούσε το ιερό καύχημα για τους Ξωμερίτες, που είχαν αναμεσάτους το δικό τους άνθρωπο, το δικότους ''Άγιο΄΄.
Τελειώνοντας νομίζω ότι είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον να υπογραμμίσω  και το σπουδαίο πνευματικό έργο που επιτελούν και οι σημερινοί διακουσύντες της Μονής της Άτρου, όπως ο Ηγούμενος Πατήρ Δανιήλ και ο Αρχιμαντρίτης Πατήρ Νεκτάριος.
Οι δύο αυτοί ιερωμένοι, αν και δεν έλκουν την καταγωγή τους απο το νησί της Κεφαλονιάς, έγιναν στη συνείδηση τους Κεφαλονίτες γιατί αγάπησαν την Ιερά Μονή και τους κατοίκους της περιοχής, σαν γνήσια τέκνα τους. Νιώθουν πως ο τόπος αυτός, της διακονίας τους, δόθηκε με θεία βούληση.
Με τις άψογες, σχέσεις τους με το χριστεπώνυμο ποιμνίο, κατάφεραν μια απίστευτη γέφυρα που ενώνει την εκκλησία με τους πιστούς.
Είναι πρωτόγνωρη η κοσφοσυρροή της συμμετοχής των πιστών της περιοχής, στις Ιερές Ακολουθίες και τις θείες Λειτουργίες της Ιεράς Μονής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαν στη μετάβαση στη Μονή, γιατί ο δρόμος είναι σε άθλιο κατάσταση. Λόγω του πολλαπλού ενδιαφέροντος της Ιεράς Μονής τόσον οι πιστοι, όσον και οι Ιερωμένοι δικαιούνται ιδιαίτερες μέριμνας από την πολιτεία. Είναι αναγκαίο οι αρμόδιοι φορείς να ευσκόψουν σοβαρά στο πολύχρονο πρόβλημα του δρόμου και να σταματήσουν το άχαρο παιχνίδι ρης μετατώπισης των ευθυνών στο Δασαρχείο, στην πολεοδομία κλπ.
Τέλος, εύχομαι για την άνωθεν βοήθεια, προς συνέχιση του πλούσιου πνευματικού και θρησκευτικοί έργου των Ιερωμένων της Μονής, καθώς να βρούνε μιμητές και άλλους.
Με σεβασμό και αγάπη
Ελευθέριος Ν. Λάπης
Ραντζακλί 29.07.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου