Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σπύρος Καγκάδης - Η συνέχιση της διεθνούς ανάπτυξης είναι δυνατή!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου της Fed Jerome Powell και την απόφαση για τη μείωση των Αμερικανών επιτοκίων κατά -0,25% αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για την πορεία των διεθνών αγορών. Φαίνεται τώρα ότι μια ύφεση στην Αμερικανική άρα και διεθνή οικονομία δεν είναι στον άμεσο χρονικό ορίζοντα πάρα τις αντίθετες δημοσιεύσεις στα διεθνή ΜΜΕ!
Άλλωστε, αν ο Πρόεδρος της Fed διαπιστώσει ότι οδεύουμε προς την ύφεση μπορεί απλά να πάρει την απόφαση να μείωσει περαιτέρω τα επιτόκια ή ακόμα και να τα μειώσει θεαματικά αν χρειαστεί! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου του 2020, μπορεί να συνεχίσει να πιέζει την Fed όπως κάνει για νέες μειώσεις επιτοκίων και επιπλέον μπορεί να υπογράψει τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου του με την Κίνα!
Έτσι, η άνοδος των διεθνών αγορών και οικονομιών είναι καθαρά μια πολιτικά ελεγχόμενη απόφαση η οποία θα μπορούσε να συμβεί απρόβλεπτα ανά πάσα στιγμή!

Ο μοναδικός κίνδυνος που διακρίνω είναι να βγει από την κούρσα του Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος κερδισμένος ένας από τους άκρο-αριστερούς υποψηφίους, που υπόσχονται δραματικές αυξήσεις στις κοινωνικές δαπάνες που δεν αντέχει η Αμερικανική οικονομία, νικώντας τον πρωτοπόρο στις δημοσκοπήσεις και μετριοπαθή τέως Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Οπότε παρακολουθούμε τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα στον κόσμο που μας αφορούν πάντα με προσοχή αλλά και με αισιοδοξία!
Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου