Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΝΕΘΛΙΩΝ, ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΤΡΟΥ

Γραφει ο Ελευθέριος Ν-Λάπας


ΕΠΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΝΕΘΛΙΩΝ, ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ.
ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΤΡΟΥ
'Οπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, τίμησε με την παρουσία του, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός προσκυνητών την Ιερά Μονή της Άτρου, τόσον κατά την Μεγάλη Εσπερινή αγρυπνία, όσον και κατά τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής της Υπεραγίας θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου 2019.
Προσωπικά θαύμαζα τους προσκυνητές, που αγόγγιστα ακολουθούσαν μια μεγάλη σειρά πιστών, που αργοί-αργοί προσπαθούσαν να φτάσουν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, να την προσκυνήσουν και να την παρακαλέσουν.
Έβλεπα προσκυνητές γονατιστούς, μέσα στην εκκλησία και έξω στο λιθόστρωτο. Μορφές σκυροπές από την εντατική προσήλωση του νου και την υποταγή της καρδιάς, που εκέινη τη στιγμή, μόνο η μορφή της Παναγιάς ήταν μπροστά τους.
Όλοι οι προσκυνητές, δεν παρέλειπαν, να τιμήσουν και να προσκυνήσουν, ανάβοντας ένα κερί στον τάφο του αείμνηστου, αοιδίμου Ιερομόναχου Κλήμη Φωκά, που αποτέλεσε στα σαράντα χρόνια της Ηγουμενείας του στην Ιερά Μονή της Άτρου σταθμό για τα έργα του τα οποία πραγματοποίησε. Αποτελεί για την περιοχή ιερό καύχημα, και έμεινε γνωστός στην ιστορία της.
Οι καλλίφωνοι κληρικοί και προπάντων ο Ιεροωάλτης, παρά το νεαρό της ηλικίας του με την αρμονία του ήχου, την ομορφιά των ύμνων και των λόγων των εκκλησιαστικών μελωδιών, μας συγκλόνιζαν όλους.
Και ξαφνικά ακούγεται βαρύς, έντονος και υποβλητικός ο ήχος του ύμνου της υπεραγίας θεοτόκου από το στόμα του φωτισμένου ηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πετέρα Δανιήλ ''Θεοτόκε Παρθένε...''
Τελειώνοντας, αισθάνομαι ότι θα έπεφτα σε παράλειψη αν δεν παρουσίααζα, και το έργο που επιτελούν στη Ιερά Μονή Άτρου οι δύο Ιερωμένοι, του Ηγουμένου Πατέρα Δανιήλ και του άξιου βοηθού του Αρχιμανδίτη, Πατέρα Νεκτάριου, οι οποίοι αν και δεν ελκούν την καταγωγή τους από το νησί, έγιναν στη συνείδησή τους γνήσια τεκ΄να της περιοχής μας. Αισθάνονται ότι η Ιερά Μονή της Άτρου είναι ο τόπος που η θεία Βούληση τους διάλεξε να την υπηρετήσουν. Η παρουσία τους από τα πρώτα χρόνια αποτέλεσε συνδετικό κρίκο με όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Με το φιλακόλουθο πνεύμα τους, το ήθος, τη σεμνότητα και τη θαυμαστή καρτερία, την ιεροπρέπεια και αγάπη προς όλους, κοσμούν και λαμπρύνουν την Ιερά Μοή.
Ευχόμαστε και η, Μητέρα Εκκλησία να αναγνωρίσει το έργο τους και να επαινέσει την προσπάθεια τους.
Ρατζακλί 15.09.2019
Ελευθέριος Ν-Λάπας

(ποροςνιους)
Συμπληρωματικα  και λογο  τις επομενες ημερες  της επετειου ναυμαχιας Ναυπακτου,, που διαμορφωσε την σημερινο μας κοσμο επαναλαμβαμω ενα ασμα απο παλια αναρτηση στο θεμα
ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Ο ΑΓΙΟς ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΙς ΕΧΙΝΑΔΕς ΝΗΣΟΥς? ΜΗΠΩς ΑΤΡΟς

 Μπροστά στο μοναστήρι
αντίκρυ στην Κεφαλλονιά
εκεί συναπαντήθηκαν οι δυο χοντρές νυάδες .
Του Τούρκου είναι χιλιάρμενο.
Του Φράγκου πεντακόσια.
Κι αρχίσανε τον πόλεμο
κι αρχίσαν το νεσέρι .
Πέφτουν τα βόλια σαν βροχή
κι οι μπάλες σαν χαλάζι.
Μια τουρκοπούλα αγνάντευε
ψηλά απ’ το παρεθύρι.
«Πάψε Ρήγα τον πόλεμο.
Πάψε και το νεσέρι.
Να μετρηθούν τ’ ασκέρια σας
και να λογαριαστούνε».
Μετριούνται οι Τούρκοι τρεις φορές
και λείπουν τρεις χιλιάδες.
Μετριούνται τα ‘λληνόπουλα
και λείπουν τρεις λεβέντες.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ


μην τελικα,, ημερες την ενδοξης  αυτης Ναυμαχίας που αλαξε  την παγκοσμια  Ιστορια,  απαιτητε ,,
καποια  εκδ'ηλωση και  στην ιστορικη μονη του νησιού μας,, ? Την αρχαιοτερη, και κατα πασα περιπτωση το 
μοναστηρι που  ο Αγιος Γερασιμος παρακολουθουσε και προσευχοταν για την εκβαση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου