Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Πωλείται (for sale) ο “τάφος” του “ΟΔΥΣΣΕΑ”

ΓΡΑΦΕΙ  Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ

     Κύριε Διευθυντή
          Πάνε χρόνια, από τότε που βρέθηκε ο μυκηναϊκός τάφος στα τζαννάτα, μια πρωτόγνωρη αντι-σεισμική κατασκευή,  η στερνή κατοικία των ηγητόρων της περιοχής που τονίζει την ενότητα του ελληνικού γεωγραφικού χώρου από την εποχή του Ομήρου.
          Η περιοχή του Τάφου ανήκει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση  στην ιδιοκτησία  κεφαλλήνων  με καταγωγή από την σικελία,  που έδωσαν την άδεια να μπουν μέσα οι ερευνητές και υποστήριξαν το έργο τους.

          Κάποιοι έπιασαν το οικονομικό διακύβευμα  και πήγαν να οικειοποιηθούν την  γη -πέριξ του τάφου, χωρίς μέχρι σήμερα το κράτος να απαλλοτριώσει την υπό τον  τάφοπεριοχή εντός της ιδιοκτησίας των “Σισιλιάνων”.     
          Παράλληλα γίνονται  προσπάθειες στο νησί να αναδειχθεί η ομηρική ιστορία, όπως  στη Σάμη, με το αξιόλογο πάρκο ιστορικής μνήμης και  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  “Οδυσσέας ZOO PARK”.
          Μήπως έφθασε η ώρα μετά από 30  χρόνια, τα χερουβείμ να κάνουν κάτι και να απαλλοτριωθεί ο χώρος επί του οποίου είναι ο “ΤΑΦΟΣ εκτίθενται τα ευρήματα και χώρος συνεδρίων, που θα βοηθήσουν την οικονομική-πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής  kαι του νησιού. Πρόσκληση  προς όλους τους ενδιαφερόμενους: “ελάτε να τον πάρετε (τον τάφο)”.
Με εκτίμηση
Γιωργος  Μηλιαρέσης
22/09/2019



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου