Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κίνδυνος "Μαύρου Κύκνου" στην διεθνή οικονομία λόγω Κοροναϊού!


Κίνδυνος "Μαύρου Κύκνου" στην διεθνή οικονομία λόγω Κοροναϊού!
Η "Μαύρη Παρασκευή" που γνώρισε χτες η Wall Street με την τεράστια πτώση του Dow Jones κατά -2,09% στις 28.256,03 μονάδες, με αρνητικό γύρισμα του δείκτη συνολικά για το έτος, λόγω των φόβων και μέτρων που λαμβάνονται στην Κίνα και διεθνώς κατά της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού μόνο καλό σημάδι για το άμεσο μέλλον δεν είναι!

Οι φόβοι για την διεθνή οικονομία είναι ότι οι επιπτώσεις του απρόβλεπτου γεγονότος του κοροναϊού θα αποτελέσουν ένα σπάνιο φαινόμενο που θα έρθει να ανατρέψει προς το χειρότερο τις οικονομίες μας και ονομάζεται "Μαύρος Κύκνος" όπως επισήμανε πρόσφατα σχετικά και ο οικονομικός οίκος Moody's!
Ήδη η φυσιολογική οικονομική ζωή στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη την Κίνα χειροτερεύει δραματικά με φόβους για αλυσιδωτές επιπτώσεις στην διεθνή οικονομία και μεταξύ των άλλων οι αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν τις πτήσεις τους προς και από την Κίνα. Ακόμα, επιπτώσεις γνωρίσουμε και στην Ελλάδα καθώς υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης Κινέζων τουριστών στην χώρα μας και αλλού για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού σε χώρες εκτός Κίνας!
Το μόνο φως για εμάς στα μαύρα σύννεφα που πληθαίνουν στον διεθνή οικονομικό ορίζοντα είναι ότι λόγω των φόβων για επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα μερικό θετικό γεγονός για τις τσέπες και οικονομία μας καθώς είμαστε πετρέλαιο-εισαγωγική χώρα.
Όμως, όπως κάθε κρίση έτσι πιστεύω ότι και η τωρινή διεθνή κρίση του κοροναϊού θα ξεπεραστεί χωρίς δραματικές επιπτώσεις για την μέχρι πρόσφατα ταχεία αναπτυσσόμενη Ελληνική οικονομία μας!
Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου