Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Μια ερώτηση για την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη και το Θολωτό Τάφο των Τζανάτων

H συντακτική ομάδα του kefaloniapress  παρουσιάζει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τον εμβληματικό Μυκηναϊκό θολωτό τάφο στα Τζανάτα.
Αναλυτικά :
Το έτος 2016 είχε εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΑΜ/ΤΜΑΜ/ 187695/15338/1181/371, με την οποία εγκρινόταν υπό όρους η μελέτη  ανάδειξης του μνημείου, η οποία εκπονήθηκε από τα συνεργαζόμενα μελετητικά γραφεία  του Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Ελευθέριου-Ηλία Μουτόπουλου της Δρ. Πολιτικού Μηχανικού  Άννας Αρβανιτάκη και συνεργατών και του Πολιτικού Μηχανικού Διονυσίου Μονοκρούσου και με χρηματοδότηση από την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, του αειμνήστου  υπουργού Γερασίμου Αρσένη, της οικογενείας Βεργωτή, του Ολλανδού φιλέλληνα Hans Van Hasselt,του αρχαιολόγου Δρ. Λάζαρου Κολώνα και φίλων της ΕΜΠΚ.

(Διάβασε ολόκληρη την Υ.Α. εδώ: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΣ-ΨΘ4Γ4653Π4-69Ξ)
Τον Δεκέμβριο του 2019 εκδόθηκε τροποποιητική απόφαση της ανωτέρω Υ.Α. , η οποία στην παράγραφο 6 αναφέρει ρητά ότι:«6.Κατά τα λοιπά (στερέωση και ανάδειξη μνημείου, σχεδιασμού στεγάστρου προστασίας) ισχύουν οι όροι της σχετ.1Υ.Α».
Το εν λόγω έγγραφο με Αριθμό Πρωτοκόλλου  ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/688486/490841/13956/5779/12-12-2019 περιήλθε σε γνώση μας και ζητάμε να μάθουμε – κατά συνέπεια και οι Αναγνώστες μας – αν πέραν αυτής της τροποποιητικής απόφασης έχει υπάρξει οποιαδήποτε άλλη αλλαγή της Υπουργικής Απόφασης  του 2016. 
Σημειώνεται, βέβαια, ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ως προς αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης δεν αποτελεί εξαίρεση!
Αναμένουμε από τον Βουλευτή Παναγή Καππάτο, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό να θέσουν κατά την συνάντησή  τους με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Μενδώνη, σήμερα 12 Φεβρουαρίου, το συγκεκριμένο ερώτημα για να διαπιστωθεί επιτέλους ποιοι με την μικροπολιτική και αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά δρουν σε βάρος και αυτού του μνημείου στην Κεφαλονιά!
Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 

Σήμερα είδα στο Kefaloniapress να δημοσιοποιείται ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που έχουν σχέση με την συμπεριφορά και τα πεπραγμένα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και για τα όσα όφειλε να δρομολογήσει ως προς την διάσωση και την ανάδειξη του μνημείου σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και των συναρμόδιων Υπηρεσιών.
Δεν θα αναδείξω σήμερα τα όσα έχουν να κάνουν με τον προσήκοντα σεβασμό των πολιτικών και διοικητικών αποφάσεων της Υπουργού, του Βουλευτού, της Περιφέρειας πρώην και νυν, του Δήμου και των φορέων του τόπου μας εκ μέρους αυτής της Υπηρεσίας.
Το αναδημοσιεύω χωρίς να κάνω κανέναν, όπως δημόσια έχω τοποθετηθεί, σχολιασμό εμπιστευόμενος πλήρως τους θεσμικούς μας εκπροσώπους οι οποίοι σήμερα στις 2 μ.μ θα συναντήσουν την Υπουργό για το θέμα αυτό και προφανώς θα της θέσουν υπόψη της και αυτό το ερώτημα.
Μετά την συνάντηση και ανάλογα το αποτέλεσμα που θα προκύψει όπως έχω δηλώσει θα τοποθετηθώ δημοσίως για όλα αυτά που είχαμε την ατυχία να βιώσουμε και να βιώνουμε σε αυτό το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου