Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ειδησεις στα Αρχαιολογικα απο Κεφαλονιαπρεςς


Σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί και ότι έχει επιλεχθεί ως λύση η κατεδάφιση και ανακατασκευή του στην ίδια θέση με το ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο, με τη μέθοδο μελέτης-κατασκευής.
Μετά από πέντε χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα, υπάρχει πλέον συγκεκριμένη λύση για τη θετική του έκβαση.
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε άλλο κτίριο στο Αργοστόλι, για όσο διάστημα διαρκέσει η ανακατασκευή του κτιρίου Καραντινού. Η Υπουργός δεσμεύτηκε να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους για το σκοπό αυτό αν υποδειχθεί κατάλληλο κτίριο.
√ Σχολιάζουμε :
  1. Υπάρχει πρόταση  (Διάβασε εδω), για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου στην παλιά του θεση στο “ΞΕΝΙΑ” και μάλιστα με μέρος οικοδομικών και αρχιτεκτονικών υλικών απο την προσεισμική κατασκευή του.  Ο χώρος του Μουσείου να αξιοποιηθεί είτε για χώρο πράσινου που έχει ανάγκη το Αργοστόλι , είτε για την κατασκευή ενός μικρού συγχρονου συνεδριακού κέντρου που θα φιλοξενεί μόνιμα και το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου.
  2. Θημηθήκατε να καλέσετε την κα Λίνα Μενδώνη  Υπουργό Πολιτισμού για αυτοψία εκκλησιών και των αρχαιολογικών μας χώρων καθώς μαζευτήκανε “πολλά” θέματα τελευταία που απαιτούν την παρέμβασή της??
Ε.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου