Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Το ελπιδοφόρο όραμα του 2021 για νέα αρχή πολλαπλού ανόδου τουρισμού!

Πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της κυβέρνησης μέσω της διεθνής προβολής των πλεονεκτημάτων της τουριστικής επίσκεψης στη Ελλάδα μας που άντεξε τα τραγικά χειρότερα των υπολοίπων χωρών του κόσμου που γνώρισαν τους θανάτους λόγω Κοροναϊού κατά χιλιάδες την ημέρα η φετινή τουριστική σεζόν εδώ και καιρό θεωρείται χαμένη.


Ενδεικτικά, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εισπράξεις από το τουρισμό φέτος στη χώρα μας της τάξεως των μόλις 3 δισεκατομμυρίων Ευρώ από το ρεκόρ των 20 δισεκατομμυρίων που φαίνονταν ότι θα είχαμε στην αρχή του 2020...πριν τη διεθνή εξάπλωση του Κοροναϊού από την Κίνα με όλες τις δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια αλλά και δυστυχώς χωρίς να φταίμε Ελληνική οικονομία.

Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα για εμάς σήμερα αν η προνοητική κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε πάρει τις θαρραλέες, καθώς τις αρχικές ημέρες εκείνες λίγες άλλες κυβερνήσεις στο κόσμο το τόλμησαν και αυτό το πλήρωσαν με τις ζωές χιλιάδων πολιτών τους, αποφάσεις επιβολής μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και κλεισίματος της οικονομίας (Lockdown.)

Τα δυσάρεστα μέτρα της άνοιξης είχαν ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να φαντάζει στους επίσης ταλαιπωρημένους διεθνείς τουριστικούς επισκέπτες μας σαν υγειονομικός "Παράδεισος" όπου θα έβρισκαν το καλύτερο, ανάμεσα όλους τους τουριστικούς ανταγωνιστές μας, ασφαλές καταφύγιο, τόπο μοναδικά ειδυλλιακό, χαλάρωσης και με μέτρο λόγω των συνθηκών απαραίτητης διασκέδασης.

Τώρα όμως που είναι να έρθουν οι τουριστικοί επισκέπτες του φθινοπώρου, οι οποίοι είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας (και φοβούνται να ταξιδέψουν λόγω Κοροναϊού) και οι νεότεροι υποψήφιοι τουρίστες βρίσκονται είτε στα σχολεία είτε στις δουλειές τους, ο τουρισμός στη χώρα μας αναμένεται να λάβει ένα πρόωρο τέλος. Ειδικά που σε πολλά νησιά της Ελλάδας μας (όπως η Ζάκυνθος, η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Πάρος και η Μύκονος) επιβάλλονται τοπικά "lockdowns". Ακόμα, σε πολλές άλλες χώρες τουριστών μας έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του πιο δραματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι θάνατοι λόγω Κοροναϊού αυξάνονται εκεί ξανά τραγικά και επιβάλλονται ξανά νέα αυστηρά μέτρα.

Οπότε, δεν μένει τώρα παρά να ελπίζουμε βάσιμα ότι θα επαληθευτούν οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για την αρχή της διάθεσης εμβολίων κατά του Κοροναϊού από τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2020. Έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του ορόσημου επόμενου έτους, λόγω των γιορτών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 2021 που με πολύ σωστό όραμα έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση, το 2021 να μπορέσουμε να χαμογελάμε ξανά με τις νέες προβλέψεις για αστρονομικά πολλαπλάσια σε σχέση με φέτος τουριστικά έσοδα και πολλαπλούς τουριστικούς επισκέπτες στο λαμπρό μέλλον που σίγουρα θα έρθει για όλους μας!

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου