Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Στο ρεκόρ γκίνες η 82χρονη Αναστασία Γερολυμάτου - Παγκόσμια αναγνώριση για την Κεφαλονίτισα windsurfer

 


Από τον Χρήστο Λαμπράκη  (inkefalonia.gr)

Μια θέση στο βάθρο των ρεκόρ γκίνες κατέκτησε η 82χρονη windsurfer Αναστασία Γερολυμάτου από την Κεφαλονιά.

Η Αναστασία , πριν από 13 μήνες, στις 24 Αυγούστου του 2019, πραγματοποίησε το διάπλου Κεφαλονιά – Κυλλήνη εντυπωσιάζοντας με το πάθος της για τη θάλασσα και την αστείρευτη ενέργεια της.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο από την επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα συμμετοχής στο γκίνες , η Αναστασία ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ότι πλέον απέκτησε και αυτή τη δική της θέση, εθνουσιάζοντας την οικογένεια, τους φίλους, αλλά πλέον και όλη την Κεφαλονιά!

Η Αναστασία επάξια πλέον και με τη .. βούλα αποτελεί τη γηραιότερη windsurfer, παγκοσμίως και αναμένει με λαχτάρα την μαγική επιστολή που θα το επιβεβαιώσει και τυπικά.

Τι αναφέρει το Γκίνες για την Αναστασία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων , η Αναστασία ενθαρρύνθηκε  από την οικογένεια και τους φίλους της οι οποίοι την έβλεπαν με θαυμασμό να κάνει windsurfing.

Κατακτώντας το βραβείο θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στους ανθρώπους για να επιτύχουν τα όνειρα τους.

Όπως τονίζεται στο site των βραβείων, για την Αναστασία το windsurfing, είναι ένα καθημερινό χόμπι που της δίνει μεγάλη χαρά, ενώ αναφέρονται οι πρώτες της προσπάθειες  στις Κανάριες Νήσους.

Παράλληλα αναφέρονται και διάφορα περιστατικά από την ενασχόληση της με το άθλημα, όπως η περισυλλογή της από βάρκες μεσοπέλαγα, καθώς  αδυνατούσε να  επιστρέψει στη στεριά, λόγω απουσίας ισχυρού ανέμου.

H καθημερινή -γεμάτη ενέργεια- ζωή

Το μυστικό της για την ευζωία είναι να παραμένει ενεργητική.

Καθημερινά μαγειρεύει , φροντίζει τον κήπο της ,ενώ παρασκευάζει και το δικό της κρασί από τα αμπέλια της.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν το απόγευμα , κατευθύνεται στη θάλασσα για το αγαπημένο της άθλημα.

Καλεί τους επίδοξους νέους windsurfer να έχουν επιμονή. «Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να τα παρατάτε» τονίζει στο Γκίνες.

Τι σημαίνει για αυτή η κατάκτηση του βραβείου

«Είναι ένα δώρο που θέλω να δώσω στα εγγόνια μου. Θέλω να είναι υπερήφανα για τα γιαγιά τους» τονίζει με συγκίνηση και συμπληρώνει «Θα ήταν εξαιρετικά αν αυτό παρακινούσε άλλους ανθρώπους , οποιασδήποτε ηλικίας να ξεκινήσουν το windsurf η οποιοδήποτε άλλο άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου