Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

27η ημέρα παρουσίας της Αμπωτης

 


Nα υπενθυμίσω ότι η Άμπωτη, συμπληρώνει σήμερα την 27η ημέρα παρουσίας της κι επιμένει να υφίσταται, παρόλη την επίδραση των ΒΒΔ ανέμων των τελευταίων ημερών, που "κόπιασαν με υπερβάλοντα ζήλο" να την μειώσουν....μόλις κατά 10cm (σε ακτές που έχουν κατάφατσα βόρειο προσανατολισμό).

Και θα επιμείνει να υφίσταται έως οτου η "μητέρα φύση" βρεί την λύση (αφού "παρ' ανθρώποις"...αγρόν αγοράζουν) να ξεπεράσει την υφιστάμενη άνοδο της θερμοκρασίας (+0,5 κελσίου) των υδάτων σε όλη την έκταση άνω του 28ου Παραλλήλου του Ατλαντικού Ωκεανού.
Τα ρεύματα που δημιουργούνται στις ακτογραμμές των δύο Ηπείρων (Ευρώπης-Αμερικής), δημιουργούν ένα φαινόμενο σίφωνος στα στενά του Γιβλαρτάρ, όπου απορρόφησαν μεγάλο υδάτινο όγκο από την Μεσόγειο, διοχετεύοντάς τον πρός τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το αντίθετο συμβαίνει, όταν η θερμοκρασία στην αναφερόμενη περιοχή, ψύχεται.
Αν δεν μειωθεί η θερμοκρασία σε αυτήν την περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού...εις μάτην θα περιμένουμε την επιστροφή αυτού του υδάτινου όγκου στην Μεσόγειο!
Το φαινόμενο αυτό, δεν είναι καινοφανές.
Χρειάστηκαν χρόνια ερευνών, από επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, για να καταλήξουν το 2018, στο επιστημονικά τεκμηριωμένο συμπέρασμα, πως η Μεσόγειος αποτελεί το "Βαρόμετρο" του Ατλαντικού Ωκεανού.
Το καινοφανές φέτος (2021) είναι ότι η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων του, ξεπερνά για πρώτη φορά την συνήθη τακτική του, μιας περιόδου που κυμαίνεται γύρω στις 10-12 ημέρες.
Δεν είμαι αυτός που θα αποδώσει το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας στην ....κλιματική αλλαγή!
Αρμοδιότεροι από τον καθένα μας είναι οι επιστήμονες, ούτε καν οι διάφορες περιβαντολογικές οργανώσεις, γνωστές ως ΜΚΟ.
Διότι, το "εύκολο" συμπέρασμα μιας απόδωσης του φαινομένου στην "κλιματική αλλαγή", μπορεί να αποδειχτεί μοιραία για το μέλλον των πλητώμενων περιοχών και γιατί όχι κι ολοκλήρου του Πλανήτη.
Θα πρέπει πρώτα να αποκλειστεί επιστημονικώς πάντα, ότι δεν "χάλασε το βαρόμετρο" της Μεσογείου.
Ακολούθως, να αποκλεισθεί επιστημονικώς πάντα, ότι δεν υπάρχει άλλος παράγοντας που επιδρά στην άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων του Ατλαντικού (άνω του 28ου Παραλλήλου) πλην της "κλιματικής αλλαγής".
Σε κάθε όμως περίπτωση, η παρατεταμένη διατάραξη του "βαρομετρικού" της Μεσογείου στην ισορροπία του 1/4 του πλανήτη μας, έχει ήδη μεταπιδήσει σε ΑMBER ALERT, κάτι που σημαίνει ότι οι ανθρώπινες ενέργειες πρέπει να επιταχυνθούν πρός εξεύρεση του αίτιου που προκαλεί την διατάραξη αυτή, έτσι ώστε να μην βρεθούμε ξαφνικά σε RED WARNING με άγνωσες συνέπειες για τον πλανήτη μας και καθε μορφή ζωής επι αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου