Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ο Ιησούς ήταν...Έλληνας κι όχι Εβραίος - Τι υποστηρίζει ντοκιμαντέρ του Amazon

 Ένα... εκρηκτικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν «Έλληνας και όχι Εβραίος» όπως πιστεύεται. Ο αμφισβητούμενος ισχυρισμός γίνεται στη Βίβλο των συνωμοσιών που αναλύει την ιστορία του ελληνικού θρησκευτικού ιεροκήρυκα Απολλώνιου του Τύανα, ο οποίος θεωρήθηκε από μερικούς ως ο «γιος του Θεού». Το ντοκιμαντέρ του 2016 δηλώνει ότι ο Απολλώνιος ήταν στην πραγματικότητα το αληθινό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη. Η ταινία σημειώνει ότι υπήρχαν ομοιότητες μεταξύ του Ιησού με τον Απολλώνιο, συμπεριλαμβανομένου του κηρύγματος τους, περίπου για τα ίδια θέματα, ενώ είχαν ένα μεγάλο πλήθος πιστών οπαδών και εκτελούσαν θαύματα.
Ο ιεροκήρυκας γεννήθηκε την ίδια εποχή με τον Ιησού και σύμφωνα με την The Sun μοιράζεται μια σειρά από εντυπωσιακές ομοιότητες. Τόσο ο Ιησούς όσο και ο Απολλώνιος ήταν και οι δύο ιεροκήρυκες και πραγματοποίησαν θαύματα κατά τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Ακόμη και οι δύο απεικονίζονται σαν να έχουν μακριές γενειάδες.

Υπάρχει, στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε κείμενα έξω από τη Γραφή, αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία. Το όνομά του είναι ο Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3ο ή 4ο έτος π.Χ. στην Τύανα στην Καππαδοκία.


Έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και εγκατέλειψε τις σαρκικές απολαύσεις, το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε τα μαλλιά και τα γένια του να μεγαλώνουν πολύ», αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ. Συνεχίζει: «Σύντομα έγινε μεταρρυθμιστής και έκανε κατοικία του το ναό του Ασκληπιού». Η περίεργη σειρά εξηγεί περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο Απόλλωνας πρωτοστάτησε συγκεντρώνοντας τους θρησκευτικούς οπαδούς, καθώς κήρυττε και έκανε θαύματα. Τελικά ο Απολλώνιος έγινε σοφός ο ίδιος και η φήμη του μεγάλωσε. Ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας δεσμεύθηκε να ανεγείρει ναούς και αγάλματα προς τιμήν του. Ήταν κάτι άλλο ανάμεσα στους ανθρώπους, πιο ιερό. Αναφέρεται ότι έδωσε ζωή σε νεκρούς και μίλησε για πράγματα πέρα ​​από την ανθρώπινη φύση. Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος υπήρξε πράγματι».

Το ντοκιμαντέρ του 2016 ισχυρίζεται ότι ο Απολλώνιος μπορεί να ήταν γιος του Θεού: γεννήθηκε τον ίδιο χρόνο με τον Ιησού Χριστό και κήρυξε τα ίδια πράγματα. Κάποιοι βέβαια πιστεύουν ότι δεν ήταν παρά φιλόσοφος. Οι αντιδράσεις στο ντοκιμαντέρ δεν ήταν ήπιες και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από επίσημους και ανεπίσημους εκφραστές του Χριστιανισμού.

πηγη  https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου