Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Άνοιξε η γέφυρα Πορου

 Εγκαινιάστηκε από νιόπαντρο ζευγάρι η γέφυρα του Πόρου! 


Όπως μπορείτε να δείτε τέλος καλό όλα καλά για με την γέφυρα του Πόρου Κεφαλονιάς η οποία μόλις σήμερα το απόγευμα εγκαινιάστηκε! 






Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία γέφυρα Μπέλεϊ  Του Πόρου.


Το πρόβλημα της γέφυρας έγινε γνωστό με σχετική  επιστολή μου  ως Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πόρου προς  στον  δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο. Ακολούθησε  η επίσκεψη του αρμόδιου Αντιδήμαρχου τεχνικών υπηρεσιών Διονύση Μινέτου με στελέχη των τεχνικών Υπηρεσιών  του δήμου οι οποίοι μετέβησαν  στην «στρατιωτική» γέφυρα της περιοχής  όπου και διαπίστωσαν το πρόβλημα. Στην συνέχεια   με την συνδρομή  και του Βουλευτή του νομού μας Παναγή Καππάτου ζητήθηκε  από τον στρατό, η κατεπείγουσα επισκευή της.

Πράγματι 19 Απριλίου 2021 υπογράφονται δύο συμβάσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Η μία αφορούσε την «Αντικατάσταση Φθαρμένου Καταστρώματος με 40.300 ευρώ και η δεύτερη την «κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου  με 24.180 ευρώ  με χρηματοδότηση από τον δήμο Αργοστολίου

Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των συμπολιτών μας, κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε η γέφυρα να επισκευαστεί άμεσα με τις προδιαγραφές εκείνες που εγγυόνται την ασφαλή διάβαση της γέφυρας κάθε τύπου οχημάτων μέχρι 25 ton.

Στην γέφυρα κατασκευάστηκε μεσόβαθρο και τοποθέτηση εφέδρανου για  την αύξηση της φέρουσας ικανότητάς της και αντικαταστάθηκε η  τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος,  με στόχο το έργο να διασφαλίζει την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στη διέλευση  των   οχημάτων.

 Οι εργασίες  ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και μετά την παρέλευση του αναγκαίου χρόνου που απαιτείται για έργα σκυρόδεσης παραδίδεται σήμερα Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στην κυκλοφορία  που συμπίπτει με το ευχάριστο γεγονός της διέλευσης της γαμήλιας αυτοκινητοπομπής που θα συνοδεύει δύο νέα παιδιά του τόπου μας στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους.  

«Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες του Πόρου ένα ακόμη έργο που θα παρέχει πλήρη ασφάλεια σε όσους θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος».

«Συγχρόνως, πετύχαμε μετά από 68 χρόνια να αναβαθμιστεί το σημείο της γέφυρας και να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών. Μεταξύ άλλων υπήρξαν εργασίες κατασκευής πεζόδρομου, θα ακολουθήσει η κατασκευή του ποδηλατόδρομου και θα ολοκληρωθεί το έργο με τον φωτισμό της γέφυρας κατά τα σύγχρονα  πρότυπα.

Από την θέση αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τον Βουλευτή του νομού μας κ. Παναγή Καππάτο, τον δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και το διευθυντή της  ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ κ. Κλούβα  που στάθηκαν στο πλάι μας έτσι ώστε να  επιδιορθωθεί και να παραδοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία αυτό το έργο.

Επίσης οφείλω ένα  μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες του τόπου μας για την κατανόηση που έδειξαν.  Επίσης  ζητώ  συγγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε η οποία σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε λάθος ή εσκεμμένους χειρισμούς.  

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τοποθέτηση μιας δεύτερης τσιμεντένιας γέφυρας πλάι στην υπάρχουσα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου 

Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Kαι

Τα εγκαίνια της γέφυρας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των άλλων παρουσία του Αντιδήμαρχου Νίκου Κουρκουμέλη, του Πρόεδρου του Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτου, του Πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτου και του πολιτευτή Αριστοτέλη Μπατιστάτου! 


Από σήμερα βαριά οχήματα μέχρι 25 τόνους θα μπορούν να περνάνε την γέφυρα χωρίς φόβο, ήδη καταστευάστηκε στα πλάγια της γέφυρας ξεχωριστός πεζόδρομος και υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας ξεχωριστού ποδηλατοδρόμου! 


Το πρώτο όχημα που πέρασε στην ανανεωμένη και πολλαπλώς βελτιωμένη γέφυρα ήταν το λευκό αυτοκίνητο με την ανθοδέσμη ενός ζευγαριού από τον Πόρο που μόλις τώρα παντρεύτηκε! 


Καλορίζικη! Να ζήσει και το υπέροχο ζευγάρι με κάθε ευτυχία! 


Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου