Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Λίγα λόγια για την Φωφη

 Από Λευτέρη Κρητικο

Υπάρχουν μέρες που το νιώθεις ότι δε μοιάζουν με άλλες...3.10.2020, μαζί με φίλους κατηφορίζω προς το κτίριο του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι. Η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, λίγες ημέρες μετά τον καταστροφικό κυκλώνα "Ιανό" και θα είχαμε την δυνατότητα να την ακούσουμε αλλά και να συνομιλήσουμε μαζί της. Όλοι μας με αγωνίες για τον τόπο μας αλλά και για την παράταξη μας.


Εγώ δράττομαι της ευκαιρίας μιας άκρως αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας να τοποθετηθώ και να εκφράσω στην ίδια τους προβληματισμούς μου. Η Πρόεδρος μου απαντά με πάθος, υπερασπίζεται τη προσπάθεια της να κρατήσει ενωμένο τον πολιτικό μας χώρο και ν' αποκτήσουμε ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα. Στο τέλος της ομιλίας της μου ζητά να περπατήσω δίπλα της στον δρόμο για τη Νέα Αλλαγή. Κούνησα το κεφάλι μου καταφατικά και της υποσχέθηκα πως θα το κάνω! Λίγες ημέρες μετά ανασυγκροτείται η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής και αναλαμβάνω Γραμματέας, ελπίζω ότι στέκομαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε.


Η τελευταία μας επικοινωνία ήταν το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου, 3 ημέρες πριν εισαχθεί στον Ευαγγελισμό. Της έστειλα τα έντυπα συλλογής υπογραφών των μελών που στηρίζαμε την υποψηφιότητα της από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Με ευχαρίστησε! Της είπα πόσο σημαντικό θα ήταν να έρθει ξανά στα νησιά μας. Μου απάντησε ότι θα το προσπαθήσει!


Αυτή είναι η Φώφη Γεννηματά που θα κρατήσω στη μνήμη μου. Μια αγωνίστρια μέχρι το τέλος. Αυτό που είμαστε ή αυτό που θα γίνουμε καθορίζεται από ανθρώπους που βρέθηκαν στο διάβα μας. Η Φώφη Γεννηματά σε εποχές όπου η ιδεολογία, το ήθος, η εντιμότητα και η πολιτική ευθύτητα εκλείπουν, θα παραμένει ένας φωτεινός φάρος για όλους μας!


Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου