Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

παντου στον πλανητη,,υπαρχει κεφαλλονητης

 

Σήμερα θα αναφερθώ σε αυτό που σας είχα τάξει για μετά από το κεφαλονίτη στη ζούγκλα.
Εγώ δεν έκανα πολλά χρόνια το Ναυτικό στα καράβια. Στα τριάμισι χρόνια που έκανα όμως το κυριότερο που μου έχει μείνει αξέχαστο είναι το εξής. Περάσαμε από τον Ατλαντικό στον ειρηνικό μέσα από τις δεξαμενές του Παναμά όταν μπήκαμε στον ειρηνικό τραβήξαμμε όλο νότια Κώστα Κώστα τη Χιλή όπου θα φορτώνουμε από ένα μέρος της χιλής νομίζω ψαράλεβρα εκεί λεγόταν τοκοπιλλα. Δεν θυμάμαι ακριβώς ίσως ναυτικοί που έχουν πάει να το γνωρίζουν το μέρος.
Ήταν απόγευμα θυμάμαι και καθόμαστε όλοι στην τιμή του καραβιού και χαζεύω με το ότι βλέπουμε ένα σεληνιακό μέρος κοκκινωπό το έδαφος που δεν υπήρχε επάνω του ούτε θάμνος. Εκεί δεν γνωρίζουν τη βροχή δεν έχει βρέξει ποτέ από ότι έλεγαν φτάσαμε σε αυτήν την περιβόητη πόλη η πόλη ναι με είχε 30.000 κατοίκους όμως δεν υπήρχαν .πολυκατοικίες ήταν σχεδόν όλα σαν μπαράκες
Φουνταραμε μισό μίλι περίπου μακριά γιατί ήταν πολλά καράβια στη ράδα και μετά από μισή ώρα είδαμε να έρχεται μία λάντζα με δυο τρείς ανθρώπους μέσα. Ο καπετάνιος και γραμματικός που είχαν ξαναπάει εκεί και γνώριζαν καλά γνώρισαν από μακριά τον μήνά που ήταν όρθιος στη λάντζα και χαιρετούσε και με τα δυο του χέρια ψηλά είχε πάρει το σήμα ότι το καράβι είναι κεφαλονίτικο και γνωστό ο Μηνάς τροφοδοτούσε όλα τα καράβια. Μπήκε μέσα ο μήνας μας αγκάλιασε όλους εφόσον είμαστε και όλοι οι κεφαλονίτες και ακούστε τα παρακάτω ενώ εμείς πριν που χαζεύαμε με το σεληνιακό μέρος και λέγαμε πως εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε Έλληνα ο μήνας παρακαλώ Μηνάς Αντύπας από τα αντιπατα της Κεφαλονιάς μας είπε το εξής.
Έξω που θα βγείτε σε όποια μπαρα και αν μπείτε είναι όλες δικές μου δεν θα πληρώσετε τίποτα είμαστε από το μήνα και έτσι και έγινε έξω ο κόσμος πάμφτωχος οι μπάρες ασφυκτικά γεμάτες και με κοπέλες και όλη η πολιτεία αναγνωρίζει το μεγάλο επιχειρηματία Μίνα Αντύπα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ότι είχε παντρευτεί πολλές φορές με διάφορες γυναίκες και έχει κάνει πολλά παιδιά πού ούτε αυτός τα γνώριζε!! Πώς λοιπόν να μην πιστεύω ότι ίσως και στη σελήνη μπορεί να υπάρχει κάποιος μινας κεφαλονίτης; Διόλου απίθανο!!!
Υ. Γ. Τον ρωτήσαμε αν θα ξαναγυρίσει στην Κεφαλλονιά και η απάντησή του ήταν η εξής εγώ έφυγα από εκεί πολύ μικρός και δεν έχω καμία ανάμνηση από εκεί οι γονείς μου πέθαναν συγγενείς και φίλους δεν έχω γνωρίσει για μένα πλέον εδώ είναι η πατρίδα μου!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου