Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Γεράσιμο Μεσσάρη,

 Μακης Μεταξας:

Αποχαιρετώ με πολύ οδύνη και πόνο τον πολυαγαπημένο μου γαμπρό Γεράσιμο Μεσσάρη, τον άνδρα της αδελφής μου της Κατερίνας που έφυγε χθες το μεσημέρι για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 78 ετών.

Αφήνει πίσω του μια θαυμάσια οικογένεια με δύο παιδιά, την Αύρα και τον Δημήτρη και τέσσερα εγγόνια την Σοφία, την Αγγελική, την Κατερίνα και την Ελευθερία.

Με το γαμπρό μου τον Γεράσιμο, πέραν των άλλων, είχα την καλή τύχη να συνεργαστώ μαζί του στενά όταν ανέλαβε Δ/της του γραφείου μου την εποχή που ήμουν Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε εκείνα τα δύσκολα πρώτα χρόνια του θεσμού της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Στάθηκε δίπλα μου με πίστη και αφοσίωση και έκανε τα πάντα για μένα και τα νησιά μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο πολύ με βοήθησε και θα τον ευγνωμονώ πάντα για την ολόθερμη στήριξη και την αγάπη του.
Ο Γεράσιμος ήταν ένας εξαιρετικά ευφυής και χαρισματικός άνθρωπος και συνάμα ένας γνήσιος εκπρόσωπος του Ληξουριώτικου πνεύματος που τον καθοδηγούσε σε όλη του τη ζωή. Ξεχώρισε με το έργο και την παρουσία του τόσο από την θέση του υπαλλήλου στην Δ/ση των τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κεφαλληνίας, όσο και από τις μακροχρόνιες δραστηριότητές του με τα πολιτιστικά δρώμενα του Ληξουρίου.

Ήταν φιλόμουσος, καλλίφωνος και πολυγραφότατος. Όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του, λίγες μέρες πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι, μου έφερε να διαβάσω έναν τόμο με ιστορίες, θεατρικά έργα και μονόπρακτα που είχε συγγράψει όλα αυτά τα χρόνια. Ένα καταπληκτικό έργο που αφήνει πίσω του, μια πολύτιμη παρακαταθήκη για στην οικογένειά του, τον τόπο του και τους μεταγενεστέρους.

Ο Γεράσιμος δεν έφυγε, θα είναι πάντα εδώ στην καρδιά και την μνήμη μας για να μας θυμίζει εκείνον τον αιώνιο ταξιδευτή της θάλασσας την οποία τόσο πολύ αγάπησε και του Ληξουριώτικου πνεύματος που τον χαρακτήριζε και πάντα τον καθοδηγούσε.

Με ένα μικρό απόσπασμα από ένα σου τραγούδι, όταν το είχες τραγουδήσει για να δώσεις χαρά στον άλλο μας γαμπρό, τον καπετάν Γεράσιμο πριν φύγει για το δικό του μεγάλο ταξίδι σε αποχαιρετούμε πολυαγαπημένε μας Μάκη και σου απευθύνουμε το ύστατο χαίρε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου